Labdarúgó NB II.

2020.08.09. 08:00

DEAC: a hétvégén megtörhet a jég

Az eddig pont nélkül álló DEAC labdarúgócsapata a Dorogi FC-t fogadja.

Felcsút 20160220 Labdarúgás OTP Bank Liga Bajnoki Mérkõzés Videoton Békéscsaba Takács péter balra Sejben Viktor fotó: Hegedüs Gábor

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az NB II.-be frissen feljutó DEAC számára nem indult könnyen az új szezon. Az első fordulóban pár percen múlt a pontszerzés a Soroksár otthonában, a hétközi találkozón pedig a DVSC ellen maradtak alul. A vasárnapi mérkőzésen papíron egy könnyebb ellenfél érkezik Debrecenbe. Takács Péter, a fekete-fehérek új szerzeménye a jelenlegi helyzetről és a Dorog elleni párharcról is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Nagy taktikai csata

A középpályás szerint küzdelmes mérkőzésre van kilátás volt klubja, a Dorogi FC ellen. Legfőbb céljuk változatlanul az első pontok megszerzése. – Azon lesz a csapat, hogy dominálni tudjon a találkozó során. Azt szeretnénk, ha stabil védekezésből kiindulva több helyzetet tudnánk kialakítani, mint az elmúlt fordulókban. Egy frissen feljutó csapat vagyunk, sokan először játszanak közülünk a másod­osztályban, így kell némi idő, mire megszokjuk az iramot. Sajnos a sorsolás nem kedvezett nekünk, két kőkemény ellenféllel kezdtünk, amelyek ellen kevesebbet volt nálunk a labda, így az én mélységi irányító szerepem is háttérbe szorult. Inkább ütköznöm kellett, de remélhetőleg a hétvégi bajnokin többet birtokoljuk majd a játékszert, és ezáltal én is többet mutathatok meg magamból, teljesítményemmel segítve a csapatot. A szezon most kezdődhet csak el nekünk igazán, a Dorog ugyanis játékos­állományát tekintve papíron gyengébb csapatnak számít, mint az előző két gárda. Igaz, ez pont az a liga már, ahol bármelyik klub meglepetést okozhat, így ellenük is ugyanazzal az elszántsággal készülünk, és kemény, küzdős meccset várunk. Sok volt csapattársammal jó viszonyt ápolok, igazi pikantériája ettől függetlenül nem lesz a találkozónak számomra, a lényeg, hogy nyerni tudjunk.

„Egy gól nagyon jót tenne a lelkünknek, felszakadhatna egy gát, és végre megérkezhetnénk az NB II.-be. Ha ez sikerül, azt gondolom, hogy új lendületet vehet a csapat”

– emelte ki Takács Péter.

Erős másodosztály

A DEAC – a szerdai rangadóhoz hasonlóan – ismét a Nagy­erdei Stadionban játssza mérkőzését. – Nagyszerű volt a hangulat a Loki ellen, és az iramra sem lehetett panasz. Szerepeltem az NB I.-ben, az ottani viszonyokhoz hasonló volt a szerdai találkozónk körítése. Nem feltartott kezekkel mentünk ki a pályára, próbáltunk tisztességgel helytállni, mint mindig. Kijelenthető azonban, hogy a DVSC ilyen futballal az egész mezőny fölé fog nőni idén – nyilatkozta a játékos, aki a bajnokságra is kitért. – Az idei egy rendkívül erős másodosztály, ahol az első gólok megszerzése kritikus lehet a meccsek végkimenetele szempontjából, mert itt nagyon nehéz fordítani, amire az edzőnk, Balogh Pál is felhívta a figyelmet. A realitások talaján maradva a bennmaradás a legfőbb cél számunkra, azt gondolom, negyven szerzett ponttal már nyugodtak lehetnénk – hangsúlyozta Takács Péter.

Péter Szabolcs

Borítókép: Takács Péter (fehérben) a győzelemért harcol majd egykori csapata ellen

Jegyinformációk

A mérkőzésre elővételben kizárólag online lehet megvásárolni a belépőket.

Fontos információ, hogy csak az A-szektorok lesznek nyitva. A DEAC bérletes szurkolói a VIP-szektorban foglalhatnak helyet, ahol – csakúgy, mint a VIP-jegyesek számára – fizetős büfé áll majd a rendelkezésükre.

A mérkőzés napján 13 órakor nyitnak ki a Nagyerdei Stadion pénztárai.

Továbbra is kaphatók az egész szezonra szóló bérletek minden hétköznap 9-től 17 óráig a DEAC Business Irodában (Dóczy J. u. 9.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában