fotókkal, videóval

2020.07.17. 11:26

Bemutatta három új játékosát a DVSC, Dzsudzsák nem csatlakozik

Fontos változásokat, szemléletbeli fordulatot jelentettek be a debreceni labdarúgócsapatánál.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A debreceni önkormányzat által felállított új menedzsment nem tétlenkedik, komoly munka zajlik a Lokinál. Szabó Péternek, az Igazgatótanács elnökének szilárd elhatározása az, hogy a DVSC cégként és klubként is legkorszerűbb és legprofibb vállalatirányitási szempontok alapján működjön, ennek megfelelően építik fel a szervezeti struktúrát.

– Egy új igazgató tanács állt fel, eltökélt célom, hogy a klubot üzleti alapon működtessük. A szurkolóinkat, a szponzorokat és a sajtót kell majd kiszolgálnunk. Ez a legfőbb feladatunk. Volt néhány változás a szervezetben. 20 éve vagyok az üzleti életben, nem tudok és nem is szeretnék másképpen gondolkodni. Szerintem egy sportegyesületet is lehet üzleti alapon működtetni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a klub olyan irányban induljon el, ami Magyarországon kuriózumnak számít. Fontos feladatunk, hogy ezt a gondolkodást átültessük a mindennapokba, hogy az összes dolgozónk ezzel a szemlélettel végezze a munkáját.

„A DVSC egy erős brand, ennek meg felelően kell tennünk a dolgunkat.”

Vissza kell kerülnünk az NBI.-be, ehhez elengedhetetlenek a szervezeti változások – mondta az elnök.

Szabó Péter szerint racionalizálni kell a költségeket, enne érdekében meg kellett hozni néhány döntést, például, hogy az NB II.-ben a játékosoknak nem lesz szolgálati szponzorautójuk. – Amíg én itt leszek, költséggazdálkodást fogunk folytatni. Minden egyes szerződést át fogunk vizsgálni, hogy a klub szempontjából a leghatékonyabb legyen a működésünk. Kérek mindenkit, szurkolót, szponzorokat és sajtómunkatársat, hogy segítsék a DVSC-t, mert csak együtt sikerülhet oda juttatni a klubot, ahova való: az első osztályba. Ez együtt lehet egy olyan csapat, ami sikerre vezetheti a DVSC-t. Az első dolgunk a keret minél előbbi kialakítása. A szponzori kérdésekkel még nem volt időnk foglalkozni, de jövő héten összeállítjuk a csomagokat, és akkor majd bizonyíthat mindenki, aki eddig az előző vezetés miatt nem szállt be a Loki támogatásába.

Miután az augusztus 2-i bajnoki rajt már nagyon közel van, a keret kialakításán is gőzerővel dolgoznak a klubnál Tőzsér Dániel, az új sportigazgató hathatós közreműködésével. – Az én pozícióm egy új poszt a Loki történetében, de ez a modern futball elhagyhatatlan része, és egy olyan feladat, amit egy jól működő klubnál el kell látni. Nagy megtiszteltetés, hogy a választás rám esett, szeretném a nemzetközi tapasztalataimat kamatoztatni a munkám során. Az utánpótlást kiemelném a DVSC-nél, hiszen nagyszerű tehetségek érkeznek a csapathoz az akadémiáról, szeretnénk velük minél többet kooperálni. Nagyon fájó az NBI.-től való búcsúzás, a keretnek az egyben tartása elengedhetetlen a feljutás érdekében, a szakmai stáb is változatlan maradt. Kijelenthetjük, hogy a gárda minden részén szeretnénk még erősíteni. Szeretnénk egy jó és erős keretet kialakítani, minden erőnkkel ezen vagyunk, de nem szeretnénk kapkodni.

Fotó: Molnár Péter

Pénteken délután három új futballistát mutatott be a Debreceni VSC vezetése, Poór Patrik a védelemben, Tischler Patrik a támadó szekcióban és Zöldesi Illés a kapuban jelent majd erősítést. Előbbi Paksról, utóbbi két játékos pedig Kisvárdáról érkezik a Lokiba. Tőzsér Dániel szerint szükség van még további labdarúgókra, de meg kell fontolniuk ez ügyben a lépéseket. – Szeptember 22-ig van erre időnk, tudjuk, hogy hamarabb elindul a bajnokság, de nem akarunk elhamarkodott döntéseket hozni. Most is számolunk a saját nevelésű fiataljainkkal, név szerint nem szeretnék senkit kiemelni. Az biztos, hogy mindenki nulláról indul, és ugyanannyi esélye van bekerülni a csapatba. Aki nem teljes mértékben a Loki sikeréért hajt, az nem lesz a játékosunk. Érdeklődnek a futballistáink iránt, azt nem tagadhatom, vannak piacképes játékosaink, de szeretnénk vigyázni az értékeinkre, és az a célunk, hogy érezzék részünkről a megbecsülést. Nehéz időszakon van túl a klub, és minden egyes labdarúgó, de jövő héttől kezdve teljes mértékben a következő szezonra kell koncentrálnia mindenkinek.

Vezető téma a sajtóban több egykori remek Loki-játékos hazatérése. A klub több labdarúgóval is tárgyal, és arról tájékoztatta az összegyűlteket, hogy amint majd érdemi információkkal rendelkeznek, azonnal közlik a nyilvánossággal.

Tőzsér Dániel eloszlatta továbbá a pletykákat és egyértelműen kijelentette, hogy Dzsudzsák Balázs nem lesz a DVSC labdarúgója.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában