Jégkorong-beruházás

2020.07.07. 18:06

Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát – fotókkal

Télen kifejezetten nagy igény van arra, hogy a Jégcsarnokot használják az amatőrök és a közösségi korcsolyázók is.

Fotó: Kiss Annamarie

- Az épület 420 négyzetméteres, a leglényegesebb funkciója, hogy két hatalmas öltözőt tudtunk benne berendezni – emelte ki a keddi sajtótájékoztatón és átadóünnepségen Fodor András a Debreceni Hoki Klub elnöke és a DEAC Jégkorongszakosztály vezetője. Az öltözőket a DEAC profi jégkorongcsapata és a Debreceni Hoki Klub juniorcsapata fogja használni. Emellett az épületben megtalálható még egy multifunkcionális oktatóterem, ahol a Debreceni Hoki Klub utánpótlásának az elméleti képzése zajlik majd.

Szélesebb kihasználtság

Fodor András köszöntőjében elmondta, hogy a DHK lánycsapata a következő szezontól az OB1/B-ben fog szerepelni. Ezzel is szerette volna megerősíteni, hogy a források jól lettek felhasználva. – A sok éve húzódó beruházás megkezdéséhez mi tulajdonképpen hitet meg akaratot tettünk hozzá – hangsúlyozta dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Kiemelte még, hogy sokáig úgy tűnt, nem készül el az új épületszárny a különböző határidők szorítása miatt, de végül tavaly ősszel úgy döntöttek, hogy belevágnak az építkezésbe.

Még több lehetőség

- Debrecen azzal a szinte egyedülálló lehetőséggel rendelkezik a vidéki városok közül, hogy három fedett jégpályája van, ebből kettő állandó jégtartásos – emelte ki Kósa Lajos országgyűlési képviselő és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke. Kósa Lajos elmondta, hogy az épületszárny felépítésével megnyílik az út a szélesebb közönség számára is a Jégcsarnok használatát illetően. – Ha az új öltözők nincsenek, akkor nem lehet kialakítani közösségi öltözőket – állapította meg az országgyűlési képviselő. Hozzátette, főleg télen kifejezetten nagy igény van arra, hogy a Jégcsarnokot használják az amatőrök és a közösségi korcsolyázók is.

GCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában