dvsc

2020.06.12. 14:55

Több mint kétszázezres nézettséget hozott össze a május végi Honvéd–Loki

Budapest 20200531 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Honvéd Debrecen DVSC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Ugrai oland Pávkovics Bence

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A koronavírus-járvány miatti szünet után több szinten megnövekedett a labdarúgó NB I. meccsei iránti érdeklődés – ennek bizonyítéka, hogy egyre több országban vásárolták meg a magyar élvonal közvetítési jogait, írja a Nemzeti Sport online kiadása. A cikkben rámutatnak, a találkozók Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban is követhetők. A lap a Szerencsejáték Zrt.-től emellett megtudta, a fogadási kedv is jelentősen megnőtt a hazai bajnokik kapcsán.

A tájékoztatásra hivatkozva a sportlap azt írja, a márciusi 25-i fordulóhoz képest közel ötvenezerrel több egységnyi fogadás érkezett a kényszerszünet után, május végén rendezett legnépszerűbb meccsekre. Az első fordulóból elhalasztott FTC–Debrecen mérkőzésre például 383 635 egységnyi futott be.

A Nemzeti Sport cikke arra is kitér, hogy az újraindulást követő első teljes fordulóban lejátszott Budapest Honvéd–Debreceni VSC meccs 210 ezres nézettséget produkált az M4 Sporton. Csak összehasonlításképp: ugyanebben a körben a vasárnap esti Puskás Akadémia–Ferencváros (1–1) találkozóra voltak kíváncsiak a legtöbben, 6.4 százalékos közönségarányával és 248 ezres nézettségével a hétvége legnézettebb tévés közvetítése lett a hazai sportcsatornák között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában