mérföldkő a kerékpársportban

2020.06.12. 21:14

Megvan a debreceni velodrom helyszíne

A leendő sportlétesítménnyel kapcsolatban Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Debrecen Pallag városrészében, a labdarúgó akadémia mellett épül fel a kelet-magyarországi velodrom – írja az MTI.

A Magyar Kerékpáros Szövetség – Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával, valamint a debreceni önkormányzattal szoros együttműködésben – készítette el a megvalósíthatósági tanulmányt.

Az tanulmány kapcsán született kormányhatározat – a konkrét helyszínen túl – kimondja, hogy a beruházás előkészítésére a kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át. A velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánították, az előkészítés és a megvalósítás során a szövetség szakmai segítséget nyújt, a létesítmény üzemeltetője az önkormányzat cége, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz.

A magyar szövetség 2018 januárjában számolt be a kormány döntéséről, miszerint 100 millió forint forrást biztosít a szövetségnek egy kelet-magyarországi és egy nyugat-magyarországi „kis” velodrom előkészítésére, amelyek edzésekre és kisebb nemzetközi versenyek lebonyolítására lesznek alkalmasak. Az már 2018 nyarán eldőlt, hogy a kelet-magyarországi velodrom tervezett helyszíne Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában