arany és tóvizi is jelölt

2020.06.15. 19:24

Két debreceni játékos is nyerhet a Handball Planet szavazásán

Egy internetes portálnál két debreceni fiatal is bekerült korosztálya legjobbjai közé.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Immár hetedik esztendeje hirdeti meg a Handball Planet szakportál az év felnőtt és utánpótláskorú (1998-nál később született) játékosa szavazást.

Utóbbi kategóriában idén a DVSC Schaeffler két kiválósága, Tóvizi Petra és Arany Rebeka is bekerült a legjobbak közé.

Az oldal minden esztendőben felkér európai szakújságírókat, hogy jelöljenek játékosokat, majd az összesítés után a posztonként négy legtöbb voksot kapó kézilabdázó közül a portál olvasói szavazással választják ki a győzteseket.

Szép jövőt sejtet

Az értelemszerűen beállóban számításba vett Tóvizi stabil tagja a magyar válogatottnak, a Japánban megrendezett világbajnokságon is csapata egyik legjobbjaként tündökölt. Ellenfelei a voksolásnál a francia Pauletta Foppa (Brest Bretagne Handball), a montenegrói Tatjana Brnovic (ZRK Buducnost Podgorica), valamint a spanyol Elisabet Cesáreo (BM Bera Bera).

– Tegnap néztem utána, hogy miről is szól ez a szavazás – ismerte el a Hajdú-bihari Napló megkeresésére a junior világbajnok beálló.

„Természetesen örülök neki, hogy rám is gondoltak a szervezők, és mivel él bennem a versenyszellem, ha már bejutottam a legjobb négy közé, meg is szeretném nyerni a kiírást.”

A „riválisaim” közül a francia és a montenegrói lányt ismerem a válogatottból, mindkettőt nagyon jó játékosnak tartom. A nemzeti csapatban nem voltam rossz, de klubszinten úgy érzem, tudok még jobban játszani, mint az elmúlt idényben. Ettől függetlenül remek érzés, hogy ott a nevem a szakemberek és a szakújságírók noteszében is. Erős az NB I., onnan is be lehet kerülni egy ilyen voksolásba, de a nemzetközi porond azért jobban szem előtt van. Jó látni, hogy több fiatal magyar játékosra is lehet szavazni, egyrészt ez mutatja az eredményességet, másrészt azt, hogy egyénileg is vannak remek képességű játékosaink, ami szép jövőt sejtet a honi kézilabda számára – nyilatkozta Tóvizi Petra.

Eddigi legjobb éve

A piros-fehérek másik „delegáltja”, Arany Rebeka kiváló idényen van túl mind a hazai, mind a nemzetközi porondon: friss korosztályos Eb-győztesként ebben az évben a DVSC felnőtt csapatában is megszilárdította a helyét. A debreceni jobbszélsőnek a szavazásnál a győri Faluvégi Dorottya személyében hazánkból is akad kihívója, de erős riválisnak tűnik a német Bietingheim reménysége, Amelie Berger, valamint a román Alexandra Diana Badea (SCM Ramnicu Valcea) is.

„Eddig nem tudtam sokat erről a voksolásról, de nagyon jól esett, hogy ott van a nevem a posztomon szereplő négy játékos között”

– mondta Arany Rebeka a Naplónak. – Az egész hazai kézilabda számára nagy dicsőség, hogy ennyi magyar kézilabdázó van a jelöltek között. Külön öröm, hogy Faluvégi Dorottyával ketten is ott vagyunk a „döntőben”. Igazából számomra egy kisebb csodával ér fel, hogy bekerültem, hiszen például Csibe győri játékosként jobban szem előtt van, így a Bajnokok Ligájában is le tudta tenni a névjegyét. Örülnék, ha én nyerném, de akkor sem leszek csalódott, ha más lesz a győztes. Az ilyen jelölésekből is látszik, hogy megéri keményen dolgozni az edzéseken, mert előbb-utóbb meglesz a jutalma. Életem eddigi legjobb évén vagyok túl, tavaly nyáron Európa-bajnok lettem a korosztályos válogatottal, és ez a lendület kitartott a szezon közepéig, aztán jött az EHF-kupa-csoportkört, ahol ismét új löketet kaptam, ez is kellett ahhoz, hogy ilyen jó idényt fussak. Sajnálom, hogy így lett vége a bajnokságnak, úgy érzem, lett volna még bennem annyi, hogy méltóképpen zárjam le a szezont. De ha már így alakult, megpróbálok ebből is motivációt nyerni, hogy a következő évben még jobb legyek – mondta el a Rebi névre hallgató szélső.

Több magyar a listán

Szavazni június 25-ig lehet a handball-planet.com oldalon (itt és itt), a két hajdúsági mellett további magyarok – Háfra Noémi, Klujber Katrin, Márton Gréta (mind Ferencváros), Suba Sára (MTK), Fodor Csenge (Győr) is fellelhetőek a listán.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában