kézilabda

2020.05.15. 08:15

Nehéz volt az egyéni edzés, hiányzott már a csapat Arany Rebekának

Úgy látja, kezdenek visszarázódni a munkába.

Gyõr 20191112 Nõi Kézilabda NB1 bajnoki mérkõzés Gyõr DVSC Arany Rebeka Petrus Mirtill Foto: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Lassan második hete edzenek újra együtt a DVSC Schaeffler nő kézilabdázói. Az első hétről korábban Köstner Vilmos vezetőedző mondta el benyomásait, ezúttal Arany Rebekát kérte fel a Hajdú-bihari Napló, hogy számoljon be a mögöttük lévő időszakról.

Nem helyettesíti

– Én már vártam, hogy ismét együtt legyünk a lányokkal, mert nagyon jó közösséget alkotunk – ismerte el a Rebinek becézett 19 esztendős jobbszélső. – Az évek alatt megszoktam, hogy normál időszakban szinte minden nap találkozunk, ez most nem volt meg, és bevallom, hiányoztak a lányok. Az első közös edzés előtt a koronavírusteszten vért vettek az ujjunkból, ennek az eredményéből állapították meg, hogy átestünk-e már a járványon – van pár játékos a csapatban, aki irtózik a vértől vagy a tűtől, számukra nem lehetett kellemes a vizsgálat.

„Bár a bajnokság felfüggesztése, majd lezárása után sem álltunk le, nem én vagyok az első, aki elmondja, az egyéni edzések nem helyettesíthetnek egy normál tréninget.”

Már az első kondiedzés után éreztük, hogy azért ez más kávéház az otthonihoz képest, hiszen itt nagyobb súlyokat tudtunk használni. Éreztük az izomlázat, de mostanra már megszoktuk az emelt tempót. A múlt szerdai labdás foglalkozáson még be voltunk rozsdásodva, de ezúttal már sokkal jobbak voltunk, és ezt Vida Gergő másodedző is megerősítette. Összességében jó tapasztalataim vannak a második hétről, kezdünk visszarázódni a munkába – erősítette meg a junior Európa-bajnok játékos, aki nem tagadta, időnként már nehezen viselete a karanténidőszakot.

Mint elmondta, időnként semmihez nem volt kedve, amikor pedig jobb napja volt, próbált sok mindent csinálni, hogy ne fásuljon el. A megengedett kereteken belül igyekezett a lehető legtöbb időt a szabad ég alatt tölteni, kiült az erkélyre tanulni, vagy szimplán csak olvasott.

Jóban vannak

Arany életében komoly változás lesz, hogy új poszttársat kap, hiszen Varsányi Nóra visszavonult, akinek a helyére Bánfai Kíra érkezik egy évre kölcsönbe a Ferencvárosból. A két fiatal a korosztályos válogatottaknál is együtt vette a lépcsőfokokat, így adódik a kérdés, vajon miként fognak kijönni egymással a Lokinál.

– Sajnálom, hogy Nyüzi nem tudott a pályán elbúcsúzni a csapattól és a szurkolóktól, hiszen megérdemelte volna, régóta a DVSC játékosa, aki sokat tett le az asztalra. Annak viszont örülök, hogy ha már így alakult, akkor Kíra veszi át a helyét, hiszen régóta ismerjük egymást, barátnők vagyunk. Megtanultuk az évek során, hogy sokkal könnyebb a közös munka, ha jó viszonyt ápolunk egymással. Kezdetben nem mindig volt meg köztünk az összhang, hiszen akkor mindketten próbáltuk megvetni a lábunkat a válogatottban, de miután letisztultak a dolgok, nagyon jóban lettünk.

„A pályán remekül kiegészítjük, biztatjuk egymást, őszintén tudunk örülni a másik góljainak, ami fontos, mert e nélkül nem lehetne ilyen jó a kapcsolatunk.”

Tudom, hogy örül a lehetőségnek, mert a mostani szezonban kevés szerepet kapott, és szüksége van a játéka fejlődése érdekében – nyilatkozta Arany Rebeka.

MSZ

Borítókép: Arany (balról) és Petrus Mirtill újra együtt edzhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában