Ökölvívás

2020.04.18. 10:13

Nagy Tímea nem érzi bezárva magát

Az ökölvívó és férje nemrég költöztek kertes házba, ezért akad tennivalójuk bőven.

Fotó: Matey István

Az élsportolók zöméhez hasonlóan többnyire a négy fal között tréningezik a debreceni bokszoló, Nagy Tímea is. A kétszeres világbajnoki bronzérmes öklözőnek abból a szempontból könnyű dolga van, hogy edzője, Salánki László egyben a férje is.

Timit az otthon töltött mindennapokról kérdeztük először.

Londonban jártak

– Március közepén jöttünk haza Londonból, szélvész gyorsasággal – kezdte a mondandóját a sportoló, utalva arra, hogy Angliában rendezték volna meg az európai olimpiai kvalifikációs versenyt, ám a viadalt a kezdés után nem sokkal lefújták a koronavírus-járvány miatt. – Valójában már a kiutazáskor sem értettük, miért akarják megtartani a tornát, hiszen már akkor sem volt rózsás a járványhelyzet. Ráadásul a magyar csapat több tagja influenzaszerű tüneteket produkált, többek között én is beteg voltam. Számomra kapóra jött, hogy ilyen állapotban nem kellett megmérkőznöm egy olyan lánnyal, akitől már kaptam ki. Elvileg a jövő év elején bokszolhatunk majd, addig erre az ellenfélre készülök, és remélem, sikerrel veszem akkor az akadályt. Szerintem, ha őt le tudom győzni, a többi ellenféllel nem lesz problémám... Amikor hazajöttünk, önkéntes karanténba vonultunk, én pedig próbáltam regenerálódni. Bő egy hét elteltével elkezdtem otthon a tornát óvatosan, mert volt egy csigolyasérülésem. Akkor még panelben laktunk, összetoltam a bútorokat és 5-6 négyzetméteren edzettem, egyre keményebben – mondta a Madárfészek versenyzője, aki azóta a családjával egy kertes házba költözött.

Együtt edzenek

– Később futni kezdtem, most pedig kijárunk a téglási tornapályára erősíteni vagy „iskolázni”. A héten már a csapattal együtt mozgunk, de természetesen megfelelő távolságra egymástól – fogalmazott Tímea, aki elárulta, a kislánya jól viseli a bezártságot. – Ő elvan, mesét néz és játszik, bár hiányzik neki a bölcsi, mert szeretett odajárni. Valószínűleg legközelebb már az oviba kell vinnünk, a helyzetet elnézve. Ami minket illet, Lacival a napjaink nagy része azzal telik, hogy teszünk-veszünk a ház körül. Ezt az önkéntes karantént sokszor nem is érzékelem, mert amúgy is az udvart rendezném, ha nem ilyen időket élnénk – fogalmazott lapunknak Nagy Tímea.

TN

Borítókép: Nagy Tímea és Salánki László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában