Labdarúgás

2020.04.19. 15:36

A DEAC labdarúgói elkezdték az edzéseket

A héten kis csoportokban megkezdte a munkát a DEAC labdarúgócsapata. A játékosok a szabályokat betartva, testi érintkezés nélkül végzik a feladatokat.

Fotó: deac.hu

Egy hónap után ismét találkoztak az NB III.-as bajnokság Keleti csoportját vezető labdarúgócsapat tagjai. A játékosok egyéni edzésterv alapján ugyan otthonaikban is folyamatosan végezték a számukra előírt gyakorlatokat, ám ez nem közelíti meg azt az eredményt, amit a megszokott felkészüléssel érhetnek el, így 5+1-es csoportokban, a szabályokat szigorúan betartva elkezdődtek a foglalkozások a Dóczy utcai sportkomplexumban – adta hírül a klub honlapja.

– A játékosok a bajnokság leállását követően rendszeresen végeztek egyéni edzéseket” – mondta a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője, Pöszmet Tibor. – Heti öt-hat alkalommal mindenki teljesítette a szakmai stáb által előírt futó és erősítő feladatokat, azonban szerettünk volna labdás edzéseket is bevonni a foglalkozásokba, amiket egyénileg és otthon nem lehetett megoldani. Több szakemberrel, infektológussal egyeztettünk, és sikerült kidolgoznunk egy olyan szabályrendszert, amelyet betartva heti háromszor, kis csoportokban tudunk labdarúgó-specifikus foglalkozásokat tartani a szabadban. Az edzések lehetőségét és szabályozását átbeszéltük a játékosokkal, akik nagyon örültek, hogy végre labdát is használhatnak. Egyelőre nem tudjuk, mikor vagy hogyan fejeződik be a bajnokság, de fontos, hogy a játékosok felkészülten várják az esetleges folytatást – tette hozzá.

Dr. Várkonyi István, a Debreceni Egyetem Infektológiai Klinika igazgatója részletesen tájékoztatta a csapat tagjait, mire kell figyelni az edzések során.

– A legfontosabb, hogy tilos a közös helyiségeket, zuhanyzókat, öltözőket használni! – kezdte dr. Várkonyi István. – A szabad levegőn tartott edzések olyan szempontból veszélytelenek, hogy a víruspartikulák nem maradnak meg sokáig a levegőben, de azért a szabályokat be kell tartani! Sport közben a kétméteres távolság ajánlott, illetve vonalban kell elhelyezkedni, tehát egymás mellett és nem egymás mögött futni, hiszen ilyenkor öt-tíz méteren is lebeghetnek a vírusszemcsék. Nagyon fontos, hogy ha valakinél felső légúti tünet, láz és köhögés jelentkezik, akkor nem mehet edzésre! – hangsúlyozta a szakember.

Mindenki saját akaratából vesz részt a foglalkozásokon, amelyek nem kötelezőek, de a játékosok többsége vállalta, hogy elkezdi a csoportos munkát.

Erről a csapatkapitány, Spitzmüller István beszélt a DEAC honlapjának.

– A közös munka megkezdése előtt megbeszéltük, milyen óvintézkedéseket kell betartanunk – fogalmazott Spitzmüller István. – Már edzésfelszerelésben érkezünk a pályára, nincs testi kontaktus, a vizesblokkokat nem használjunk, az innivalóról magunk gondoskodunk. Az egyeztetések során a klubvezetők megkérdeztek engem mint csapatkapitányt, hogy a játékosok minként állnak hozzá a közös munka megkezdéséhez, és azt mondhatom, mindenki örül a lehetőségnek. Mindössze három fiatal játékos nem tudja még vállalni a részvételt. Ennek oka, hogy szülőkkel laknak vidéken, csak tömegközlekedéssel tudnának bejárni, és nem szeretnének kockáztatni, amit természetesen mindenki tiszteletben tart. A többiek viszont elkezdték a munkát, ami nagyon sokat jelent, hiszen otthon csak futni tudtunk, minden nap egyedül köröztünk. Ez a monotonitás viszont megszakadt, és végre labdás feladatokat is végezhetünk – fűzte hozzá.

Mint ismert, a DEAC a tavaszi szezonból egy fordulót tudott lejátszani, Hatvanban nyert 1-0-ra, ezzel a győzelemmel pedig az élre ugrott. Utána azonban a koronavírus-járvány miatt félbeszakadtak a labdarúgó-bajnokságok küzdelmei. A folytatásról még nem született döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában