kreatív megoldások

2020.03.19. 12:52

Legyőzni fociban is a vírusjárványt

Már 11 országból jelentkeztek be a pénteki online edzésre.

(200316) -- CHANGSHA, March 16, 2020 (Xinhua) -- Lu Shu, Wu Yu's son, juggles the ball at home in Changsha, central China's Hunan Province on March 16, 2020. Wu Yu is a nurse from the third batch of medical teams from Xiangya Hospital to the coronavirus-hit Hubei Province. After a busy day on duty on March 8, Wu was asked if she had a wish for Women's Day, and gave what she felt was an ambitious response. "I believe a jersey from Messi would definitely encourage my boy to become a member of the national youth training team," she said. The official Weibo account of Argentina's national football team responded on the very night and sent the gift to Lu Shu on March 16 to make her wish come true. (Xinhua/Xue Yuge)

Fotó: illusztráció, AFP

Természetesen a DHSE Olasz Focisuli szakosztálya sem tart edzéseket a sportlétesítményekben a koronavírus-járvány miatt. Ám nem magukra hagyva az ifjú játékosokat, a tréningek új formában folytatódnak.

A focisulinál már napok óta készültek arra, hogy szerdától elindítsák az „Edzés otthon” programot a korosztályos edzőkkel, mely Magyarországon először, teljesen egyedi – online formában valósul meg – korosztályonként.

A szakemberek minden hétfőn, szerdán és pénteken 17-től 18 óráig élő bejelentkezésen tartják az edzéseket, hol egyedül, hol egy játékos közreműködésével. A helyszín az edző vagy játékosa lakása, kertje, garázsa, udvara.

Díjazzák a legjobbakat

A foglalkozásokra olyan ügyességi és technikai gyakorlatokkal készülnek, melyek 5-6 négyzetméteren is elvégezhetők. – A gyakorlatokhoz szükséges szereket az otthon található háztartási felszerelésekkel pótoljuk, azaz vizes flakon, műanyag tányér, műanyag pohár, kanál, papucs, szemétkosár – mondta a DHSE Olasz Focisuli vezetője, Hegedüs Gábor. – Természetesen nem az edzések hatásfoka a légyeges, de így a gyerekek nem esnek ki a közös együttlétből, gyakorlásból, rendszeres mozgásból. Egységesen olasz focisulis szerelésben kell mind az edzőknek, mind a gyerekeknek a foglalkozáson képernyő elé. Érdekesség, hogy a szülők videófelvételeket készítenek, és a házi feladatként kiadott felvételeket vissza kell küldeniük az edzőknek, akik díjazzák a legjobbakat – mondta Hegedüs.

Pénteken 11 órától kibővül a program, a Debreceni Olasz Focisuli hivatalos Facebook-oldalán indul az online foglalkozás, melyet ezúttal bárki végigcsinálhat velük világszerte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában