Koronavírus

2020.03.13. 20:18

Bezár a Debreceni Jégcsarnok

Az egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a létesítmény a tervezettnél korábban, március 16-án zárja a 2019/2020-as jeges szezont.

Fotó: Debreceni Sportcentrum

Egy korábban közzétett cikkünkben még arról számoltunk be, a csarnok lakossági szolgáltatása március 13-ától szünetel, azóta azonban friss információkat kaptunk a Debreceni Sportcentrumtól.

A Magyar Jégkorong Szövetség közölte, a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, sportszakemberek, játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzéséért és védelméért. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében emiatt a szövetség főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezésre kerülő valamennyi utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli, továbbá a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását sem szárazon, sem pedig jégen.

Mivel a Debreceni Jégcsarnokkal szerződéses kapcsolatban álló bérlők fentiek miatt az elkövetkező időszakban nem veszik igénybe a csarnokot, így az intézményt bezárják és megkezdik a szokásos szezonvégi karbantartási munkálatainkat, ezek befejeztével várhatóan augusztus elejétől ismét várják a korcsolyázni vágyókat a jégen.

A fel nem használt, április 30-i lejáratú közönségkorcsolyázásra szóló bérletek érvényességét október 31-ig meghosszabbítják.

A témába vágó további cikkeinket itt érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában