ünnepi pillanatok

2020.02.25. 16:35

Még inkább édes a siker: átadtuk a díjakat az év sportolóinak

Ismét nagy örömmel vették át a legjobbak és a legnépszerűbbek az elismeréseket.

Fotó: Matey István

Jó volt körbenézni a Barabás Étteremben kedden délután, a Napló Év sportolója díjátadó ünnepségén. Az asztalok mellett mosolygós élsportolók ültek, olyanok, akik mások példaképei lehetnek, akikre fel lehet nézni, akikből érdemes meríteni.

 

Boros Norbert, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket, majd felhívta rá a figyelmet, hogy a 75 éves Naplónak feladata, hogy életben tartsa a hagyományokat, ugyanakkor óriási felelősség is a tradíciók ápolása.

Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere elmondta, Debrecenben továbbra is fontos szerepet tölt be a sport, a város vezetése azon van, hogy biztosítsa a feltételeket mind a versenyzők, mind pedig a tömegsportolók számára. Ezt mutatja, hogy idén több mint egymilliárd forintot különítenek el a sportra a költségvetésből. A vezető amellett, hogy gratulált a sportolóknak, arra is kitért, hogy milyen fontos a sajtó szerepe, hiszen a média nélkül nem nagyon jutna el az a sok szép eredmény az emberekhez, melyeket megyénk kiváló sportemeberei elérnek.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, bár az önkormányzat lehetőségei szűkösebbek, de amennyire tőlük telik, ők is mindent megtesznek azért, hogy népszerűsítsék és támogassák a sportot megyeszerte. Az alelnök hangsúlyozta, hogy bár a Napló Év sportolója szavazása egy másfajta megmérettetés, mint amihez szokva vannak a sportolók, de az ilyen próbatételekre is szükség van, mert a díjak, elismerések visszajelzést nyújtanak számukra. – És mint tudjuk, hazai pályán még édesebb a siker! – zárta mondandóját Tasi.

A magasba emelte

A beszédek után pedig következett a lényeg, a legjobbak és a legnépszerűbbek átvehették jussukat. A díjazottak közül Hetényi Zoltán, a DEAC jégkorongcsapatának kapusa, akit a Napló sportrovata a legjobb felnőtt férfi sportolónak választott, sajnos nem tudott eljönni az ünnepségre, ugyanis már úton volt Csíkszeredába. Helyette a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna vette át elismerését. A vezető szerint nem is kerülhetett volna jobb helyre a díj, hiszen Hetényi amellett, hogy kiváló kapus, egyetemi hallgatóként és magánszemélyként is csodás ember, utánozhatatlan nemzeti öntudattal.

Mónus József íjászt pedig nem csupán a Napló ismerte el, hiszen a Geszterédi Aranyszablya Társaság elnöke, Rácz János egy magyar zászlóval lepte meg, melyet Mónus a győztes jogán a magasba emelt.

HBN

A díjazottak

  • Az év felnőtt férfi sportolója: Hetényi Zoltán (DEAC, jégkorong)
  • Az év felnőtt női sportolója: Kozák Luca (DSC-SI, atlétika)
  • Az év utánpótlás férfi sportolója: Arany Attila (DSC-SI, triatlon)
  • Az év női utánpótlás sportolója: Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler, kézilabda)
  • Az év csapata: DVSC Schaeffler (női kézilabda)
  • Az év edzője: Berényi Sándor (DEAC, kosárlabda)
  • Az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus József (Hajdúnánási Hódos Imre Sportegyesület, íjászat)
  • Az év legnépszerűbb felnőtt női sportolója: Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás)
  • Az év legnépszerűbb utánpótlás férfi sportolója: Fekete Gergő (DVSE, vízilabda)
  • Az év legnépszerűbb utánpótlás női sportolója: Sólyom Anna (Shogun SE, karate)
  • Az év legnépszerűbb csapata: Shogun SE (karate)
  • Az év legnépszerűbb edzője: Rácz Csaba (Shogun SE, karate)
  • Kapcsolódó cikkek:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában