hengerelt a debreceni atlétahölgy

2020.02.08. 20:44

Kozák Luca beállította a 60 gát országos csúcsát Torunban

Remek magyar gátas eredmények születtek a toruni fedettpályás atlétikai versenyen: Szűcs Valdó és Kozák Luca is egyéni csúcsot futott.

Budapest 20190727 Atltika 2019 Orszgos bajnoksg OB Nemzeti Sport Fot Trk Attila Kozk Luca

Fotó: archív, Török Attila/Nemzeti Sport

Kozák Luca az elődöntőben 8.00 másodperccel a negyedik helyen ért célba, majd a döntőben tovább javított idején és beállította a tavalyi fedett Európa-bajnokság elődöntőjében elért országos rekordját (7.97 mp).

A fináléban az ötödik helyet szerezte meg – a verseny honlapja szerint. Az idei világranglistán a tizedik helyet foglalja el.

Kerekes Gréta 8.20 mp-cel hetedik lett elődöntős futamában.

Szűcs Valdó az elődöntőből 7.67 mp-cel másodikként jutott tovább. A döntőben ő is javított, 7.59 másodperccel – ami három századdal jobb a kedden elért egyéni rekordjánál – negyedik lett. A 24 éves Szűcs hat századdal maradt csak el Baji Balázs országos csúcsától, a magyar ranglistán a világbajnoki bronzérmes gátason kívül csak Kiss Dániel (7.56 mp) előzi meg. Szűcs ezzel az eredményével holtversenyben hatodik az idei világranglistán.

A távolugró Nguyen Anasztázia – aki január 31-én 6,56-tal egyéni csúcsot ért el – 6,50 méteres eredménnyel szintén a negyedik helyen végzett. A számot a világbajnoki ezüstérmes ukrán Marina Beh-Romancsuk nyerte a világ idei legjobbjával, 6,96 méterrel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában