dvsc

2020.02.13. 14:26

Kinyik Ákos kalandos útja a hordágyon

A DVSC védője fejsérülést szenvedett Diósgyőrben, majd leejtették a pályáról lefelé menet.

Biztos, hogy kihagyja a Loki szombati bajnoki mérkőzését a gárda középső védője, Kinyik Ákos, akit a múlt heti, DVTK elleni összecsapáson rúgott fejbe José Ricardo Cortés. A játékos agyrázkódást szenvedett, ezért a Mezőkövesddel vívandó hétvégi találkozón nem számíthat rá a szakmai stáb.

A hátvédet az esetről kérdeztük először, ugyanis nem csupán a sérülés volt szokatlan, hanem az azt követő jelenetsorok is: a hordággyal berohanó két fiatalember egyike elcsúszott, és nagyot esett a gyepen, majd a visszaúton ugyancsak így járt, immáron a sérült Kinyikkel a szállítóalkalmatosságon.

Küszködő „hordárok”

„Úgy 10-15 másodpercre nem emlékszem a fejemet ért ütődés miatt, de arra már igen, hogy az egyik srác elesett, amikor vittek lefelé. Van ilyen, de egyébként nem borultam le a hordágyról”

– mosolyodott el a Debrecen labdarúgója, aki agyrázkódást szenvedett, de szerencsére már sokkal jobban van. – Utána kivizsgáltak, majd pihennem kellett. Két napja már kijárok én is Pallagra, és biciklizhetek, ám a hétvégén nem lépek még pályára a Nagyerdei Stadionban. A jövő héten azonban már teljes értékű munkát végezhetek – jelentette ki a huszonhat esztendős futballista.

Fotó: Koncz György / Nemzeti Sport

Kinyiket arra is megkértük, fogalmazza meg benyomásait az idei, veretlenül megvívott (két győzelem és két döntetlen a mérleg) négy bajnoki találkozójukról. – Örülök, hogy túlnyomó részben sikerült eddig megvalósítanunk mindazt, amit a szakmai stáb követel tőlünk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne minden mérkőzésen még jobbnak lennünk, igyekszünk jól teljesíteni a jövőben is. Ami a szombati ellenfelünket, a kövesdieket illeti, nehéz meccsre számítok, mert a borsodiak jó csapatot alkotnak, nem véletlenül állnak a harmadik helyen. Azonban ellenük is a három pont megszerzésére törekszik a társaság, szerintem benne van most a levegőben, hogy hazai pályán „megfoghatjuk” őket – fogalmazott Kinyik Ákos.

Nem csupán a középső védő számít maródinak. Bényei Balázs, a jobbhátvéd húzódás miatt szintén nem játszhat hétvégén, ahogyan a vállsérülést szenvedett Haris Attila sem, ő szerdán elkezdte a gyógytornát. A bokaműtét után lábadozó Tőzsér Dániel fokozatos terhelést kap, a jövő héten már labdával is edzhet – számoltunk be korábban a dvsc.hu nyomán.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában