poreci EB

2020.02.24. 09:00

Kálmán Gyöngyvér nyolcadik lett

Keddtől a csapatversenyekkel folytatódnak a küzdelmek.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Az interfencinges vívók közül Battai Sugár a nyitó napon kilencedik lett női kardban, majd Kálmán Gyöngyvér fantasztikus vívással döntőbe jutott és a nyolcadik helyet szerezte meg női párbajtőrben – tájékoztatott az Interfencing Debrecen SC.

A szombati nyitó napon Battai Sugár a nyolcaddöntőig jutott a poreci kadet Európa-bajnokságon. A nyolcért kellemetlen ellenféltől, de nyerhető mérkőzésen szenvedett vereséget. Kálmán Gyöngyvérnek vasárnap jobban sikerült a folytatás. Magabiztos csoportkört követően sziporkázó vívással jutott a negyeddöntőig. Kálmán Gyöngyvér nyolcadik helye a debreceni párbajtőrvívás legjobb eredménye az Európa- és Világbajnokságok tekintetében.

Battai Sugár önkritikus volt az egyéni után: „nem vívtam jól a nyolcaddöntőmben. Túlbonyolítottam az akcióimat, pedig sokkal egyszerűbben kellett volna vívnom. Nem rágódhatok sokáig a múlton, mert kedden csapatverseny. Vasárnap a helyszínen szorítottam, klubtársamért Gyöngyvérért, akinek ezúton is szeretnék gratulálni. Csakúgy, mint Szeminek (Szemes Gergő), aki tőrben nyert!”

Kálmán Gyöngyvér joggal volt elégedett eredményével: „nagyon élveztem a vívást, és jól is ment. Működtek az edzőmmel együtt begyakorolt elemek és a gyors lábmunkának köszönhetően sikerült kialakítanom a megfelelő szituációkat. Nagyon örülök az egyéni döntőnek!”

Fotó: Interfencing Debrecen SC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában