salakmotor

2020.02.21. 20:00

Garantált izgalmak

Idén is remek vaspapucsosok érkeznek a Gázvezeték utcai pályára.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A Magyar Motorsport Szövetség kiadta a 2020-as salakmotoros versenynaptárt, amely nyolc eseményt tartalmaz, közte öt debreceni vonatkozásúval. Rögtön egy felnőtt egyéni Európa-bajnoki elődöntővel kezdődik a szezon április 11-én a Gázvezeték utcai salakmotorpályán, majd ugyanott májusban és júniusban nemzetközi meghívásos verseny, augusztusban a hagyományos Debrecen Nagydíj, szezonzáróként pedig az egyéni magyar bajnokság döntő fordulóját bonyolítják le október 23-án.

Új gépet is bevetettek

Az idényre gőzerővel készül a salakstadion üzemeltetéséért felelős SpeedWolf Debrecen, tavasszal teljesen új légpalánk rendszert kap a pálya, amely megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is. A körülményeken is folyamatosan javít a SpeedWolf, az ovál tetejét a tél előtt fellazították, majd egy újonnan beszerzett pályajavító gépnek köszönhetően szépen el lett boronálva az ovál annak érdekében, hogy tavasszal egyenletes és homogén felületet tudjanak majd létrehozni. Elkezdődött a lépcsők felújítása és a depó csinosítása, így még jobb feltételek várják a nézőket, valamint a salakszórókat áprilisban.

– Próbáltunk egy minél színesebb, változatosabb éves programot összeállítani – avatta be a Hajdú-bihari Naplót a részletekbe Baráth Norbert, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője. – Rögtön egy rangos versennyel kezdünk, hiszen áprilisban Debrecenben rendezzük az egyik egyéni Eb-elődöntőt, 13(!) nemzet részvételével. Rendkívül magas színvonalú viadal elé nézünk, mert a két magyar vaspapucsos mellett rajthoz áll többek között brit, cseh, dán, német, francia, olasz, horvát, orosz, lengyel, finn és svéd induló is, biztos, hogy öldöklő küzdelem lesz a négy továbbjutó helyért – ígérte Baráth Norbert.

Jubileumot ünnepelnek

Fotó: Kiss Annamarie

A klub szeretett volna május elsején is rendezni egy viadalt, de miután tavaly a pályaátvétel és a felújítás elhúzódása miatt ez meghiúsult, így idén a nagyhalászi klub bejelentkezett erre az időpontra. Mivel a hazai szabályok szerint az egyéni magyar bajnokság magasabb rangú eseménynek számít egy nemzetközi meghívásos versenynél, így a SpeedWolfnál úgy döntöttek, másodikán tartanak egy páros versenyt újraélesztve salakos majálisok hagyományát. Pünkösdre is különlegességgel készülnek a Farkasok: egy nemzetközi csapatversenyt bonyolítanak le öt alakulat részvételével. A viadalon futamonként a megszokott négy helyett öt versenyző fog rajthoz állni – erre korábban már volt példa a cívisvárosban, a SpeedWolf ezt eleveníti fel újra.

– Az augusztusi 45. Debrecen Nagydíjra külön készülünk, most csak annyit árulnék el, hogy szeretnénk egy igazi világsztárversenyzőt meghívni a viadalra. Az évet a magyar bajnokság második fordulójával zárjuk majd, azt gondolom érdemes lesz arra is kilátogatni. A versenyek mellett vannak egyéb terveink is: idén lesz 50 éves a salakstadion, amelyre névadó ünnepséggel készülünk. Tavasszal elindítunk egy salakmotoros iskolát és szeretnénk, ha jelentkezők augusztus 20-án már egy minimum vizsgát tudnának tenni. Természetesen a legfőbb célunk, hogy mind az öt versenyen a lehető legjobban szórakozzanak a kilátogató nézők – nyilatkozta Baráth Norbert.

MSZ

A 2020-as hazai versenynaptár

Április 11.: Egyéni Európa-bajnoki elődöntő (Debrecen)

Május 1.: Egyéni magyar bajnokság (Nagyhalász)

Május 2.: Nemzetközi páros verseny (Debrecen)

Június 1.: Pünkösd Kupa (Debrecen)

Július 4.: MACEC Kupa (Nagyhalász)

Augusztus 20.: Debrecen Nagydíj (Debrecen)

Szeptember 12.: Egyéni junior Európa-bajnoki döntő (Nagyhalász)

Október 23.: Egyéni magyar bajnokság (Debrecen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában