év sportolója

2020.02.25. 17:46

Fontos visszajelzés a sportgála

Arany Attila először nyert, a Loki kézisei viszont szinte „hazajárnak” a díjátadóra.

Fotó: Matey István

Átvették elismeréseiket a 2019-es Hajdú-bihari Napló Év Sportolója díjazottjai. A Napló és a Haon hagyományos sportgáláján a megye legjobb és legnépszerűbb sportolóira, szakembereire lehetett szavazni 12 kategóriában. A győzteseket az újság olvasói és újságírói döntése alapján hirdették ki ezúttal is.

A DVSC Schaeffler kézilabdázói állandó vendégei a gálának, idén kettő kategóriában is a piros-fehérek vitték a prímet. Tavalyi bajnoki hatodik helyezésével ismét kivívta a nemzetközi kupaszereplés jogát az együttes, majd az EHF-kupában egészen a csoportkörig menetelt, amellyel lapunknál elnyerte év csapata címet. A gárda csapatkapitánya, Vantara-Kelemen Éva szerint ez is egy visszajelzés, hogy jó úton járnak.

– Akár legjobbnak, akár legnépszerűbbnek lenni egy ilyen szavazáson nagy megtiszteltetés, mindig örömmel jövünk a gálára. Sportolóként ez egy visszajelzés, hogy helyes úton járunk. Jó érzés, hogy az utóbbi években egyre többen járnak ki a meccseinkre, érezzük a szurkolók szeretetét, ott vannak mögöttünk a meccseken, ami nagy erőt ad nekünk – hangsúlyozta a balszélső.

 

Ismételt

Az év utánpótlás női sportolója kategóriában „címvédés” történt: ismét Tóvizi Petra, a Loki beállója győzedelmeskedett. A márciusi olimpiai selejtezőre készülő női kézilabda-válogatott keretében ezúttal is helyet kapó beálló sűrű évet tudhat maga mögött.

– Jó érzés, hogy nemcsak én nyertem díjat, hanem a csapat is első helyen végzett. Nagyon emlékezetes esztendő van mögöttem, a Lokival nemzetközi kupában voltunk, a válogatottal pedig világbajnokságon szerepeltem. Sajnos a vb nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de annak örültem, hogy sok játékpercet kaptam Kim Rasmussentől – nyilatkozta lapunknak a fiatal játékos.

Pluszmotiváció

Először söpörte be az év utánpótlás férfi sportolója díját Arany Attila triatlonista. A sportoló teljesítményét még értékesebbé teszi, hogy a tanulásban is jeleskedik, ugyanis a Debreceni Egyetem gyógytornász szakára jár.

– Ez a díj azért is fontos számomra, mert a sportágunkban akadnak jobb eredménnyel rendelkezők, de kevesen vagyunk, akik magas szinten triatlonoznak, és mellette felsőfokú tanulmányokat végeznek. Pluszmotivációt jelent, hogy sportszakmai oldalról is értékelik a teljesítményemet.

„Bízom benne, az én példámon keresztül sok fiatal ismeri fel, hogy a látványsportokon kívül is van lehetőségük megvalósítani az álmaikat, küzdeni a céljaikért, akár a sportpályán, akár a tanteremben, vagy éppen párhuzamosan”

– nyilatkozta a sokszoros utánpótlás országos bajnok.

MSZ

A díjazottak

  • Az év felnőtt férfi sportolója: Hetényi Zoltán (DEAC, jégkorong)
  • Az év felnőtt női sportolója: Kozák Luca (DSC-SI, atlétika)
  • Az év utánpótlás férfi sportolója: Arany Attila (DSC-SI, triatlon)
  • Az év női utánpótlás sportolója: Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler, kézilabda)
  • Az év csapata: DVSC Schaeffler (női kézilabda)
  • Az év edzője: Berényi Sándor (DEAC, kosárlabda)
  • Az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus József (Hajdúnánási Hódos Imre Sportegyesület, íjászat)
  • Az év legnépszerűbb felnőtt női sportolója: Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás)
  • Az év legnépszerűbb utánpótlás férfi sportolója: Fekete Gergő (DVSE, vízilabda)
  • Az év legnépszerűbb utánpótlás női sportolója: Sólyom Anna (Shogun SE, karate)
  • Az év legnépszerűbb csapata: Shogun SE (karate)
  • Az év legnépszerűbb edzője: Rácz Csaba (Shogun SE, karate)
  • Kapcsolódó cikkek:

    Borítóképünkön Arany Attila, az év utánpótlás férfi sportolója és Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere látható

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában