szép eredmények

2020.02.10. 08:11

Ezüstérmet nyertek az Interfencing Debrecen női kardvívói

A hétvégi junior (U20) csapatbajnokságon ismét bizonyítottak az Interfencing Debrecen SC kardvívói. A hölgyek ezüstéremmel térhettek haza, és az urak is a legjobb nyolc csapat közé jutottak.

Fotó: Kovács Márton / Magyar Vívó Szövetség

A vasárnapi junior csapatbajnokságon is kiemelkedő eredményeket értek el a debreceni kardforgatók. A Bányay Marcell, Boross Boldizsár, K. Szabó Mátyás és Tóth Tamás alkotta cívisvárosi kvartett egyedüli vidéki egyesületként jutott a legjobb nyolc alakulat közé. A fiúk végül a nyolcadik helyen végeztek a 20 éven aluliak bajnokságában – olvasható az Interfencing Debrecen SC közleményében.

K. Szabó Mátyás, Boross Boldizsár, Tóth Tamás, Bányay Marcell | Fotó: Kovács Márton / Magyar Vívó Szövetség

A hölgyek sem maradtak adósak a jó eredménnyel. Battai Sugár Katinka, Simon Petronella, Tóth Lili és Wladimír Véda már korábban is ért el kimagasló eredményt, de a junior korosztályban még nem volt magyar bajnoki csapatérmük. A vasárnapi vívóvarázslatnak köszönhetően ezt is kipipálhatták a lányok.

Battai Sugár Katinka, Tóth Lili, Simon Petronella, Wladimír Véda | Fotó: Kovács Márton / Magyar Vívó Szövetség

A negyeddöntőben az UTE csapatát verték magabiztosan a debreceniek, majd az elődöntőben az esélyesebb Vasast is felülmúlták. A döntőben a junior és felnőtt korosztályt évek óta magabiztosan uraló BVSC következett, és csupán két találatra volt az igazi csoda. A lányok hatalmas küzdelemeben egy végletekig kiélezett asszót követően vették át a jól megérdemelt ezüstérmet. A fiatal csapat (csupán egy versenyző junior, a többiek még kadet korosztályúak) a jövőben biztosan hallat még magáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában