labdarúgás

2020.02.01. 20:18

DVSC: fontos pontszerzés volt

A DVSC a legutóbbi Újpest-verés után Felcsútról sem távozott üres kézzel.

Fotó: Kovács Péter

Remekül kezdte a tavaszi szezont a DVSC alakulata január utolsó szombatján, ugyanis az új tréner, Vitelki Zoltán fiai négy gólt rámoltak be az Újpest FC hálójába úgy, hogy egyet sem kaptak. Vagyis az őszi nehézségek után a megszerzett három ponttal némileg javulhatott a hangulat a Nagyerdőn.

Több volt benne

A folytatás sem ígérkezett könnyebbnek a debreceniek számára, ugyanis az első idei körben Kaposváron meglepetésre csupán döntetlent játszott Puskás Akadémia várt stadionjában a piros-fehérekre. Azonban bármennyire is tűnt nehéznek a három pont elhozatala Felcsútról, a cívisvárosiak nem feltartott kezekkel futottak ki a gyepre.

Nem is kezdett bátortalanul a Loki, Szécsiék sokat futva, agresszíven vetették magukat a küzdelembe, a rivális kapuja előtt sok volt a hiba a passzokban. A folytatásban magához tért a PAFC, és előfordult, hogy némi szerencsére is szükségük volt a vendégeknek, hogy megőrizzék Kosicky hálóját a góltól.

A félidő hajrájáig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, azonban az utolsó percek ismét a hajdúságiak akarata szerint zajlott, kivéve az áhított gól megszerzését.

A szünet előtt feljött a Lokomotív, több veszélyes lehetőség is adódott a hétszeres bajnokcsapat előtt, de hiába, mert sem Varga Kevin, sem Adeniji nem volt eléggé pontos.

Jó az iksz

A második játékrész kezdeti szakaszában inkább a hazaiak akarata érvényesült, ám a labdabirtoklás kiegyenlített volt, s a debreceni védelem biztosan állt a lábán. Nem volt eseménydús a meccs ezen része, az viszont érezhető volt, hogy minimum a döntetlenre jó esélyük van Kinyik Ákoséknak.

Volt egy szituáció az 51. percben, amikor felszisszentünk, ugyanis Ferenczi estében akadályozta a tizenhatoson belül Slagveert, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt, vélhetően úgy ítélte meg, a hazai futballista nem ennek következtében esett nagyot.

Bő negyedóra elteltével nagy helyzetet úszott meg gól nélkül a Loki: Plsek szépen vette át a labdát, ezzel abszolút ziccerbe is hozva magát, ám a remekül kimozduló Kosicky spárgázó mozdulata megakadályozta a találatot.

Meccslabdája a Debrecennek is akadt: a 80. percben Trujics ment el remek ütemben a védője mellett, már csak a kapussal állt szemben, ám a szerb támadó fél méterrel a kapu mellé gurított.

Az utolsó minutumban a második sárga lapja után mehetett zuhanyozni Bényei Balázs, így a hosszabbítás négy percében emberhátrányban játszott a Lokomotív.

A vége előtt nem sokkal Ulbrík lőtte kapufára a labdát, ez pedig egyben azt is jelentette, hogy a DVSC két idei forduló után még veretlen, értékes pontot szerezve szombaton este.

A következő bajnokira szerdán 18 órától kerül sor, a Nagyerdei Stadionban a MOL Fehérvár FC lesz a piros-fehérek ellenfele.

TN

A mérkőzésről élőben tudósítottunk portálunkon.

OTP Bank Liga 18. forduló

Puskás Akadémia FC – DVSC 0–0 (0-0)

Puskás Akadémia Pancho Aréna, Felcsút, 1018 néző. Vezette: Berke (Tóth II., Theodoros)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch – Urblík, Knezeciv (Vanecek, 65.) – Favorov (Plsek, 46.), Mebrahtu, Slagveer (Sós, 71.) – Gyurcsó

DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Csősz, 71.), Haris (Baráth, 74.) – Bódi, Szécsi, Varga K. – Adeniji (Trujic 58.)

Sárga lap: Bényei (17., 89.), Kinyik (28.), Slagveer (33.), Knezevic (35.), Szolnoki (82.)

Mesterszemmel

Vitelki Zoltán: Csalódott vagyok, hiszen győzni szerettünk volna. Az első félidőben szép támadásokat vezettünk, a második félidőben azonban kicsit ránk erőltette az akaratát a Puskás. Mindkét oldalon akadtak helyzetek a mérkőzésen. A mentalitással egyébként elégedett voltam. Nem minden periódusban tudtuk az akaratunkat érvényesíteni, mivel a Puskás egy jó csapat. A küzdőszellem viszont példaértékű a jövőre nézve. Az egy ponttal nem vagyok annyira elégedett.

Hornyák Zsolt: Az első félidőben a kulcsembereink passzívan kezdték a mérkőzést. A második félidőben nem engedtük a Debrecent játékba, ugyanakkor bánt, hogy ennyi helyzetből nem tudtunk kihozni egy gólt. A második félidőben lejátszottuk az ellenfelet. A Debrecen kapusa nagyon jól védett, a védelem nagyon jól állta a támadásainkat. Úgy érzem, egy góllal jobbak voltunk, de most egy pontot szereztünk csak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában