kézilabda

2020.01.11. 15:44

Szünet után robogott a Lokomotív: újabb siker az EHF-kupában

Remek második félidei teljesítményének köszönhetően győzött, és remek helyzetből várhatja a folytatást a Loki.

Fotó: Kiss Annamarie

Második mérkőzését is megnyerte a DVSC Schaeffler együttese az EHF-kupa csoportkörében. A törökországi siker után ezúttal hazai pályán a cseh bajnok Banik Most gárdáját fogadták a piros-fehérek szombat kora délután. A táblás ház előtt lejátszott mérkőzésen két fontos hiányzója is akadt a Lokinak: Jelena Deszpotovics hüvelykujjsérülés miatt már a hétközi Kisvárda elleni bajnokit is kihagyta, hozzá csatlakozott Vámos Petra, akit térdsérülés kényszerített a partvonalon kívülre.

Gyors befejezések

A Hódosban megszokott kiváló hangulatban kezdődött a találkozó, mindkét gárda igyekezett gyors támadásokat vezetni. Két kihagyott ziccerrel nyitott a Debrecen, a csehek viszont nem hibáztak, és máris 3 góllal ment a vendégcsapat. Tóvizi Petra törte meg a hazai gólcsendet, majd Vantara-Kelemen Éva és Arany Rebeka találataival a 6. percben előbb egalizáltak a piros-fehérek, majd Bulath Anita hetesével már a DVSC-nél volt az előny (7. perc, 4-3).

Mindkét alakulat erőltette a gyors befejezéseket, emiatt sok volt a hiba, így egyik fél sem tudott ellépni a másiktól. A félidő derekán mindkét szakvezető elkezdte frissíteni csapatát, Köstner Vilmos első lépésben a szélsőit cserélte, majd szép lassan az összes kezdő mezőnyjátékosának adott valamennyi pihenőt.

 

Az utóbbi meccseken remeklő jobb szárny (Kovács, Arany) ezúttal halványabb volt, viszont az ugyancsak balkezes Karnik Szabina jó formát mutatott, fontos találatokkal segítette együttesét. Az időkérések a vendégeknek tettek jót, mínusz kettőről plusz kettőre fordítottak a csehek (20. perc, 7-9). Tovább folytatódott a hullámzás, hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe, ennek megfelelően 14–14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Agilis fiatalok

A szünet után felkeményedett a Loki védekezése, és „felébredt” a jobbszárny is: Kovács, Arany és a továbbra is agilis Karnik révén 24–19-re ment a Debrecen a 41. minutumban. Szerencsére nem álltak le a piros-fehérek, Triffa továbbra is biztos pont volt a kapuban, elől pedig a belső posztokról menetrendszerűen érkeztek a gólok, így az 51. percben már 31-23 volt az állás.

Köstner Vilmos jó szokásához híven bátran nyúlt a cserékhez, minden benevezett játékosának lehetőséget adott, akik ezúttal is meghálálták a bizalmat: Borgyos Panna és Poczetnyik Luca gólokkal bizonyította, hogy lehet rájuk számítani.

Már a lefújás előtt szólt a vastaps: Triffa ziccereket, Oguntoye Viktória és Szabó Dóra heteseket hárított, támadásban pedig felszabadultan, kreatívan játszottak a debreceni lányok, és végül teljesen megérdemelt, 36-29-es győzelmet aratott a DVSC.

A sikernek köszönhetően remek helyzetből várhatja a jövő heti folytatást a Debrecen, amely nem ígérkezik könnyűnek, hiszen szerdán előbb bajnokin a Siófok, majd szombaton az EHF-kupában a német Thüringer vendégeskedik a Hódosban.

MSZ

A tények

EHF-kupa, A-csoport, 2. forduló

DVSC-Schaeffler–Baník Most (cseh) 36-29 (14-14)

Debrecen, 1800 néző. V: Carmaux, Mursch (franciák)

DVSC: TRIFFA – Arany 4, KOVÁCS ANNA 4, KARNIK 5, TÓVIZI 3, BULATH 5 (4), Vantara-Kelemen 3. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), KARSTEN 3, Varsányi 2, BORDÁS 1, BORGYOS 4, Szabó P., Poczetnyik 2 (1)Vámosi. Edző: Köstner Vilmos

Baník Most: Müllnerová – Zachová 5 (2), K. Kostelná 1, SUSTKOVÁ 7 (1), Sípová 1, Borovská 3, Mikulcik 1. Csere: Bezpalcová (kapus), Strisková 1, Jungová, Jagodic, A. Kostelná 5 (1), EKSTEINOVÁ 4, Polaková 1, Hrbková, Mikulásková. Edző: Jirí Tancos

Az eredmény alakulása. 4. p.: 0-3, 7. p.: 4-3, 19. p.: 7-9, 28. p.: 13-13, 37. p.: 20-17, 45. p.: 27-21.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 8/4.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: Az első félidőben sokat hibáztunk, ezt jól használta ki az ellenfél. Szünet után feljavult a védekezésük, ráadásul egész meccsen extra volt a kapusteljesítményünk. Ilyen hangulatban nem lehet rosszul játszani, annak pedig örülök, hogy sikeresen kezdtük a csoportkört.

Jirí Tancos: Két ellentétes játékrészt produkáltunk. Remek első harminc perc után szünet után sokat hibáztunk, igaz, játékosaimat megfogta a debreceni csarnok fantasztikus hangulata.

Forrás: dvsckezilabda.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában