Kézilabda

2020.01.18. 17:12

Oda a hibátlan mérleg – videó

Szombat délután semmi sem sikerült a Debrecennek.

Fotó: Kovács Péter

A német Thüringer együttesét fogadta a DVSC Schaeffler az EHF-kupában szombat délután. Mindkét gárda megnyerte az eddig találkozóit a csoportkörben, így valódi rangadó várt a felekre. Szűk kerettel érkeztek a találkozóra a németek, sérülések miatt mindössze 12 játékos állt Herbert Müller vezetőedző rendelkezésére. A Debrecenből továbbra is hiányzott Jelena Deszpotovics és Vámos Petra.

Kapkodás

Zsúfolásig megtelt a Hódos szombat délután, és a szokásos frenetikus hangulatban kezdődött a találkozó. Rögtön egymásnak estek a csapatok, ez kapkodást szült, az első találatra majdnem négy percet kellett várni. A születésnapos Triffa Ágnes remekül kezdett, több ziccert is fogott, de nem tudta ezt kihasználni a Debrecen.

A 11. percben időt kért Köstner Vilmos, az eligazítást követően pedig Varsányi Nóra váltotta Arany Rebekát. Közben úgy tűnt, mintha probléma akadt volna a világítással, a megszokottnál talán sötétebb volt a csarnokban.

A 13. minutumban vezetett először – és mint kiderült, utoljára – a Loki, Bulath Anita betörésből volt ekkor eredményes (4–3). A rendkívül szűk kerettel dolgozó németek magabiztosabbnak tűntek, amíg ők éltek a lehetőségeikkel, a hazaiak sorra hagyták ki azokat, vagy a technikai hibáknak köszönhetően el sem jutottak lövésig, ennek eredményeképp a 21. percre 8–4-re meglépett a Thüringer.

A 25. minutumban aztán hirtelen drasztikusan csökkent a fény, pár perce meg is állt a játék, de aztán folytatódott a küzdelem. Sajnos a kapkodás csak fokozódott, elég tanácstalannak tűntek a piros-fehérek, ráadásul támadásban senki nem akadt, aki túl tudta volna lendíteni együttesét a holtponton. Frissebbnek, dinamikusabbnak látszott a vendégcsapat, ennek köszönhetően szünetben 12–7-re vezetett a német bajnok, szólt is a lelátóról az Ébresztő.

Fiatalok a pályán

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: kihagyott hazai, értékesített vendéghelyzetekkel. A 38. percben 10–17-es állásnál kénytelen volt második időkérésével élni a debreceni szakvezetés. De hiába az igyekezet, ha nem párosul higgadtsággal, a németek pedig köszönték ezt, és higgadt támadásokat vezetve tovább növelték az előnyüket (50. perc, 14–23).

Semmi sem sikerült a Lokinak, ezt Köstner Vilmos is érzékelte és ettől kezdve a debrecenieknél gyakorlatilag már csak a fiatalok voltak a pályán, akik nem is okoztak csalódást, hét gólon tartották a Thüringert.

A 26–19-es német győzelem megérdemelt, mert szombaton a vendégek ennyivel feltétlenül jobban voltak. Össze kell kapnia magát a gárdának, mert a szerda-szombat ritmus folytatódik.

MSZ

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Megérdemelten nyert a THC. A vendégek a jó védekezésükre alapozva támadásban is egyre jobban kézilabdáztak. A kezdőcsapatunk nem találta a ritmust, a távolságokat, így hiába volt remek a kapusteljesítményünk, nem tudtunk élni a védések utáni lehetőségekkel. A hajrában beszálló fiatalok jó produkciójának viszont örülök.

Herbert Müller: – A jól sikerült első harminc perc után arról beszéltem a játékosaimnak, hogy vigyázzanak, hiszen a DVSC remek második félidőket tud produkálni. Örülök a sikernek, jó volt ilyen remek hangulatú csarnokban játszani!

EHF-kupa, csoportkör, 3. forduló, A-csoport

DVSC SCHAEFFLER–THÜRINGER HC (német) 19–26 (7–12)

Debrecen, 1800 néző. V: Braseth, Sundet (norvégok)

DEBRECEN: TRIFFA – Arany 1, Kovács Anna 2, Karnik Sz., Tóvizi, Bulath 4 (2), Vantara-Kelemen 3. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Karsten 2, Varsányi, Bordás, BORGYOS 3, Petrus, Poczetnyik 1, VÁMOSI P. 3 (2). Edző: Köstner Vilmos

THC: GIEGERICH – Jakubisová 3, A. Rodríguez 3, BÖLK 3, SCHMELZER 6, SCHEFFKNECHT 8 (3), Szazdovszka 1. Csere: Krause (kapus) STOLLE 1, Ferreira 1.

Edző: Herbert Müller

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–1. 15. p.: 4–4. 21. p.: 4–8. 27. p.: 6–11. 37. p.: 10–17. 46. p.: 12–21. 53. p.: 17–23

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában