kézilabda

2020.01.16. 15:47

Megmondta a Loki, miért nem a Főnixben játsszák EHF-kupa-meccseiket

Sokan kérdezték, hogy a csapat miért nem ott rendezi a sorozat hazai csoportmeccseit.

20200110 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Hódos Imre Rendezvénycsarnokban EHF kupameccs (European Handball Federation) - DVSC - Banik Most női kézilabda mérkőzés. képen: Szabó Dóra #61

Fotó: Kiss Annamarie

Amikor kiderült, hogy a harmadik selejtezőkör sikeres megvívásával a DVSC Schaeffler ott lehet az EHF-kupa csoportkörében, a DVSC Kézilabda Kft. vezetésében is felmerült, hogy játszhatja-e Köstner Vilmos csapata hazai mérkőzéseit a Főnix Csarnokban. Hamar kiderült, hogy a létesítmény a csoportkör idején nem lesz szabad – olvasható a dvsckezilabda.hu-n.

Mint köztudott, január 24. és 26. között Debrecen ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak. A világesemény előkészítése már jóval az kezdés előtt, január második hetében megkezdődött, nem is volt rá esély, hogy a csoportkör játéknapjaira ki tudja bérelni klub.

Mint írják, az EHF által megkövetelt pályaborítás lerakása és felszedése időigényes, s meglehetősen költséges. Ezen kívül az ilyen nagy téttel járó események előtt a játékosoknak szokniuk kell a helyszínt, azaz napokkal a meccs előtt ott kell gyakorolnia a csapatnak, így a Főnix Csarnokban való rendszeres meccsrendezéshez hosszabb periódusokra kellene kibérelni a csarnokot. Mindehhez hozzájön, hogy a Főnix Csarnokban a rendezési költségek jóval magasabbak, mint a Hódosban, mindez halmozottan kihatna a jegyárakra is.

A klub közleménye egy másik fontos tényezőt is kiemel, mégpedig a „Hódos varázsát”. Mint fogalmaznak, ez a csapat otthona, ezt szokták meg a lányok, s remélhetően a jövő nyárra elkészülő bővítés után befér majd minden érdeklődő az európai kupameccsekre is. Az éppen a múlt hétvégén, a Banik Most elleni hazai csoportmeccsen derült ki, hogy mi jelent a Hódos a debreceni játékosoknak és mit az ellenfeleknek.

„Amit most a fekete ruhába és egyéb színekbe öltött szurkolók elővezettek Debrecenben az zseniális volt”

– fogalmazott vasárnap, a SportTV Harmadik Félidő című magazinjának műsorvezetője, Petur András.

„Nekem is volt olyan momentuma a meccsnek, amikor csak néztem a közönséget, ahogy át tudják adni azt a lelkesedést, ami bennük van”

– mondta ugyanebben a műsorban Tóvizi Petra.

„Remek első harminc perc után szünet után sokat hibáztunk, igaz játékosaimat megfogta a debreceni csarnok fantasztikus hangulata”

– beszélt a Most edzője, Jirí Tancos a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában