rövidpályás gyorskorcsolya eb

2020.01.21. 11:11

Közeleg az Eb nyitánya, ez már a célegyenes!

Sorban érkeznek a csapatok a debreceni Európa-bajnokságra – a Főnix Csarnok jegét elsőként a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók próbálhatták ki.

Fotó: Matey István

A magyar csapat, csakúgy, mint például az orosz, a holland és a brit, már vasárnap megérkezett a pénteken kezdődő Eb helyszínére.

A mieink kapták meg a lehetőséget arra, hogy elsőként teszteljék a jeget: egy hosszabb szárazföldi edzés után hétfőn léptek pályára, s egy óra múlva elégedetten húzzák le a lábukról a korcsolyát.

„Az elején kicsit instabilnak éreztem a jeget, aztán jött a jégfelújítás, és máris jobb lett minden. De a jég ilyen. Óráról órára, de legalábbis napról napra változik az állapota” – mondta el Liu Shaoang.

A lányoknak, élükön Jászapáti Petrával, elnyerte a tetszését a jég: senki sem panaszkodott a minőségére.

Az elmúlt évek klasszisai közül ketten biztosan hiányoznak majd az Eb-ről: az egy évvel ezelőtt súlyos égési sérüléseket szenvedő holland Sjinkie Knegt, és a sérüléssel küzdő orosz Viktor An.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában