vívás

2020.01.20. 11:00

Ismét remekeltek a debreceni vívólányok

Újabb sikeres hétvégét zártak az Interfencing Debrecen SC sportolói.

Fotó: Interfencing DSC

Aranyérmet nyert Battai Sugár Katinka a segoviai csapat világkupán. Kálmán Gyöngyvér a hazai válogatókon brillírozott: bronzérmes lett kadet korosztályban, a juniorok között pedig a hetedik helyen végzett – tájékoztatta lapunkat az Interfencing DSC.

Fotó: Interfencing DSC

Az utolsó hazai korosztályos válogatót rendezték meg a hétvégén a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással, jó teljesítménnyel biztosította be helyét a kadet Európa-bajnokságra készülő csapatban. Pénteken a kadet korosztályban nyert bronzérmet, míg szombaton a juniorok között brillírozott. Erős ellenfeleket legyőzve jutott el a legjobb nyolc vívó közé, és végzett a nagyon előkelő hetedik helyen.

– Magabiztosan vívott a hétvégén Gyöngyvér, olyan elemekkel lepte meg az ellenfeleit, amit iskolázás közben és a teremben láthattunk már tőle, de versenyen most használta először őket – értékelt a sportolót felkészítő szakember, Nyisztor-Csáki Sándor.

Fotó: Interfencing DSC

A klub másik válogatottja, Battai Sugár Katinka a segoviai junior világkupán bizonyított. Az egyéni versenyben a huszadik helyen végzett, majd a vasárnapi csapatversenyen csapata egyik legjobbjaként aranyérmes lett. A kadet klasszis és a tavalyi kadet világbajnok, Szűcs Luca vezérletével a magyar válogatott átgazolt a mezőnyön. Sugár a végjátékra pörgött fel igazán, az elődöntőben és a döntőben is +12-es találati mutatóval zárt.

– Egész hétvégén nagyon élveztem a vívást. Az egyéni után kicsit elkenődtem, és az edzőmmel vagy egy órát beszéltünk telefonon. Megnyugtatott, és vasárnapra helyre is állt a rend. Csapatként vívtunk, úgy érzem megérdemelten nyertünk – értékelt a junior világkupa aranyérmes Battai.

Edzője, Dávid László ezúttal sem utazott el a tanítványával, Budapesten volt edzőtáborban az U15-ös kardválogatottal: – Sugi már biztos résztvevője az idei Európa- és világbajnokságoknak, így a segoviai egyéni verseny neki nem sokat számított a pontversenyben. A csapaton viszont fantasztikusan vívtak a lányok. Az amerikai csapat elleni döntő pedig jutalomvívás volt. Gratulálok nekik és mestereiknek! – fogalmazott.

Eredmények

Junior csapat világkupa, Segovia:

1. Magyarország – Battai Sugár Katinka, Keszei Kíra, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca

Kadet női párbajtőr válogató:

3. Kálmán Gyöngyvér – Interfencing Debrecen SC

Junior női párbajtőr válogató:

7. Kálmán Gyöngyvér – Interfencing Debrecen SC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában