kosárlabda

2020.01.09. 16:49

DEAC: ez már egy másik csapat

Bognár Kristóf, a DEAC kosarasa úgy véli, nehezebb dolguk lesz az OSE ellen pénteken, mint a szezon elején volt.

Fotó: Kovács Péter

Az újonc OSE Lions csapata látogat a férfi élvonalbeli kosárbajnokság 15. fordulójában, pénteken 18.30-tól az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. A DEAC és az Oroszlány csatáját az M4 Sport élőben adja.

Hiába csak a 2019/20-as idényben jutott fel az NB I.-be az oroszlányi gárda, játékukon és eredményeiken ez abszolút nem látszik, sőt. Az utóbbi időben egyre acélosabb teljesítménnyel rukkolnak elő Sebastjan Krasovec tanítványai.

Még a szezon kezdetén magabiztos, 87–72-es sikert könyvelhettek el Kovács Adriánék az OSE vendégeként, ám amint arra Bognár Kristóf, a DEAC csapatkapitánya is felhívta a figyelmet, ez egy egészen más mérkőzés lesz.

Jó védekezés kell

– Okozott meglepetéseket az elmúlt időszakban az ellenfelünk, így mi is egy küzdős, hajtós összecsapásra számítunk. Ez az Oroszlány már nem az, amellyel az idény elején találkoztunk, azóta összeértek, acélosodtak, és néhány játékos ki is cserélődött. Úgy tudom, a Lionst több szurkoló is elkíséri, ugyanakkor mi is számíthatunk drukkereinkre, akik mindig sokat tudnak hozzátenni a játékunkhoz. A célunk egyértelmű, újra nyerni szeretnénk. Felkészültünk belőlük, egy jó szerkezetű csapattal fogunk megküzdeni. A gyors indításaik nagyon jók, sok pontot szereznek ezekből, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk. Egy biztos, masszív védekezésre lesz szükségünk – vélekedett a debreceniek kosarasa, aki nem tagadja, jót tett az együttesüknek a legutóbbi kaposvári siker, az is plusz erőt adhat nekik.

Amint arra a klub honlapja felhívta a figyelmet, a DEAC-ban pénteken bemutatkozik az új igazolás, Djordje Drenovac, ám ezúttal biztosan nem léphet pályára a Kaposvár otthonában bokasérülést szenvedő Godwin Omenaka.

Nincs mit tenni

Ahogy arról beszámoltunk, a héten a debreceni Főnix Csarnokban rendezendő férfi Magyar Kupa párosításait is kisorsolták. A negyeddöntőben a DEAC rögtön a címvédő Szolnokkal találkozik. Ezzel kapcsolatban Bognár elmondta, lehetett volna jobb is és rosszabb is a sorsolás az ő szemszögükből, de változtatni már úgysem tudnak, a Szolnokot kapták, rajtuk kell túljutni, ha jó eredményt szeretnének elérni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában