kosárlabda

2019.12.07. 22:05

DEAC: sokba került a rossz kezdés

A második félidőben nagyot küzdött, de nem tudta eltüntetni első húsz perc során összeszedett tetemes hátrányát a DEAC férfi kosárlabdacsapata a bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC ellen, így Kovács Adrián csapata tíz mérkőzés után öt győzelemmel és öt vereséggel, a tabella nyolcadik helyén áll.

20190928 Kaposvár fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DEAC-Kaposvár kosármeccs az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. képen: Jahenns Manigat #12

Fotó: Matey István

Az ünnepek lázában égve a DEAC játékosai Mikulás-sapkákban futottak ki a pályára, és csomagokkal kedveskedtek szurkolóiknak. Persze a hazai szimpatizánsok elsősorban egy győzelemnek örültek volna, azonban ehhez a bajnokságban veretlen, a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban elsöprő sikert arató Falco KC testén keresztül vezetett az út. Kovács Adrián ráadásul továbbra sem számíthatott a sérült Somogyi Ádámra, és Isaiah Armwood is csak a kispadon kezdett – olvasható a cívisvárosi csapat honlapján.

A szombathelyiek címvédőhöz méltóan kezdtek, a sorozatterhelés ellenére fáradtságnak nyoma sem látszott Váradiék játékán. Curry és Benke is eredményes volt, a hajdúságiak oldaláról azonban sokáig nem érkezett válasz. Az első DEAC-pontokat a korábban a Falcoval bajnoki ezüstéremig jutó Milos Boriszov tette fel a táblára. A sárga-kékek megállíthatatlanul gyártották a kosarakat, a negyed végére kétszámjegyűvé vált a különbség (8-20).

A játék képén a rövid szünet sem hozott változást, Gasper Okorn csapata feltartóztathatatlannak bizonyult a támadó térfélen, Polyákék pedig hiába keresték az ellenszert. A hazaiak az eredmény ellenére jól kosárlabdázó Bognár Kristóf triplájával mindössze a tizennegyedik percben lépték át a 10 pontos határt, addigra a vasiak 26-nál jártak. Már a harmincat súrolta a különbség, amikor ébresztőt fújt a debreceni publikum, a játékosok pedig megértették az üzenetet, Manigat vezetésével egy 12-0-s futást produkáltak, és látótávolságba kerültek a nagyszünetre (28-45).

A fordulás után is megmaradt a tűz a hazaiakban, Boriszov duplája révén hosszú idő után először jött be 10 alá a Debreceni Egyetem gárdája (42-51). A vendégeket Benke extra triplája segítette át a holtponton, Filipovitynak és Perlnek köszönhetően pedig visszaállni látszott a félidei differencia (53-65).

Becsülettel kapaszkodtak a fehér-feketék, egy újabb 8-0-lal ismét 10 alá kerültek (61-70). Három perccel a végső dudaszó előtt a magára találó Moody hármasai rég nem látott közelségbe repítették a DEAC-ot (66-73), de a bombaformában lévő Filipovity kosarai lehűtötték a kedélyeket. Kisvártatva Curry zsákolása bevitte a kegyelemdöfést is, így hiába a nyerte meg a második félidőt Kovács Adrián együttese, a vendégek magukkal vitték a győzelemért járó bajnoki pontokat Szombathelyre – összegez a deacbasket.hu.

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73- 88 (8-20, 20-25, 25-20, 20-23)

DEAC: MOODY 13/9, MANIGAT 11/9, BORISZOV 14/9, Bognár 9/3, Tóth Á. 8

Csere: Armwood 3, Polyák 8/3, Omenaka -, Harrison 7.

Edző: Kovács Adrián

Falco: Curry 8, Váradi 5, BENKE 17/6, Krivacsevics -, Reddic 5

Csere: PERL 15, Hooker 7/3, FILIPOVITY 25/12, Devaughn 6, Lake -.

Edző: Gasper Okorn

Kovács Adrián: – Nem szabad így kezdenünk egy mérkőzést, ez nem csak a Falco ellen, de senki ellen sem fér bele. A csapat nagyot küzdött, a fordulás után sikerült extra energiákat felvinnünk a pályára, és közelebb kerülnünk. A felzárkózás sok energiát kivett belőlünk, és a kulcsjátékosaink elfáradtak a végére, így megérdemelten nyertek a vendégek.

Gasper Okorn: – Fontos volt a kezdés, sikerült limitálnunk a DEAC jó dobóit, és nehéz dobásokra kényszerítenünk őket. Annak nem örülök, hogy a 26 pontos előnyünket nem sikerült tartanunk, de a legfontosabb pillanatokban jó döntéseket hoztunk, és magabiztosan nyertünk. Nagyon értékes győzelem ez, azt gondolom, hogy nem sok csapat fog idén győzelemmel távozni Debrecenből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában