Kosárlabda

2019.12.06. 15:55

Elkapnák a veretlen listavezetőt

Kádár Tamás, a DEAC másodedzője úgy véli, a nyomás nem rajtuk van, szeretnének meglepetést okozni.

Az idén még veretlen Szombathely együttese látogat szombaton 19 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

Rettentő nehéz feladat előtt áll tehát a DEAC kosárlabdacsapata, mely a címvédő, és BL-résztvevő Falco ellen készül bevetésre.

Kovács Adrián tanítványai legutóbb november 23-án léptek pályára, akkor az Alba Fehérvár otthonában 99–87-re maradtak alul. A szombathelyieknek sűrűbb volt a programja, vasárnap a KTE vendégeként 93–81-re győztek a Vas megyeiek. A sárga-feketék a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, szerdán 24 ponttal verték a litván Neptunas Klaipeda együttesét.

Alaposan felkészültek

– Tagadhatatlan, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a tavalyi bajnok, jelenlegi listavezető Falco csapatát látjuk vendégül. Nem hiszem, hogy a srácok megijednének nagynevű ellenfelüktől, sőt, remélem, inkább extra motivációt ad nekik, hogy a Szombathely ellen léphetnek pályára – nyilatkozta lapunknak Kádár Tamás, a DEAC fiatal másodedzője, aki azt is elmondta, jó a hangulat a csapatban, az Alba-meccs után kaptak egy kis pihenőt a játékosok, de jó ideje már maximális erőbedobással készülnek a szombat esti összecsapásra.

– Alaposan felkészültünk riválisunkból, remek kosarasok alkotják a Falco keretét, nem lesz könnyű dolgunk, de mindent bele fogunk adni, jó lenne meglepetést okozni. Reálisan nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, így a nyomás sem rajtunk van. Bízunk benne, ismét sokan látogatnak ki az Oláh Gábor utcára, és hogy kellemes perceket tudunk majd szerezni szurkolóinknak – fogalmazott a debreceniek trénere.

Kiderült, Somogyi Ádám továbbra is sérült, de rajta kívül nem lesz hiányzója a cívisvárosiaknak.

A DEAC jelenleg öt győzelemmel és négy vereséggel a tabella hetedik helyén áll, négy hazai összecsapásából háromszor győztesen hagyták el a parkettát a Kovács-gárda. Mint ismert, nemrégiben Stefan Moody személyében új irányító érkezett a DEAC-hoz, Lluis Costa Martínez pedig távozott. Kádár úgy véli, minőségi cserét sikerült végrehajtaniuk, hiszen Moody már eddig is remek teljesítményt nyújtott, de az edző szerint még ennél is több van benne.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában