Úszás

2019.12.09. 14:44

A 400 m-es gyorsúszásban három debreceni is pontot szerzett

Idén a fővárosi Tüske Uszodában rendezték meg az úszó Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), november 23-án.

Fotó: Debreceni Búvárklub

A Nemzetközi Úszóliga (ISL) londoni állomása és a glasgowi rövidpályás Európa-bajnokság miatt több felsőoktatási intézmény is nélkülözte válogatott úszóit. Így is több élsportoló állt rajthoz, köztük Kenderesi Tamás, Rasovszky Kristóf, Gyárfás Bence, Sztankovics Anna, Takács Krisztián úszók, valamint Gulyás Michelle ifjúsági olimpiai bronzérmes öttusázó.

Fotó: Debreceni Búvárklub

A Debreceni Egyetem 13 fős csapatának legeredményesebb versenyzője Mokos Csenge volt, aki a 100 m-es női hátúszásban ezüstérmet nyert. A férfiak hasonló versenyszámában Sándor Milán a pontszerző 6. helyen csapott célba.

Fotó: Debreceni Búvárklub

A hetes jegyében

A 400 m-es gyorsúszásban három debreceni lány is pontot szerzett, a dobogóról alig lemaradva Vinczepap Réka a 4., Szűcs Rebeka, a Debreceni Búvárklub junior és felnőtt Európa-bajnoki bronzérmese az 5., Mokos Csenge a 6. helyen végzett. Ugyanebben a számban a fiúknál Mohamed Khedr a 7. helyet érte el. Mokos ugyanezt a helyezést hozta a 100 m-es női gyorsúszásban.

A 4x100 m-es vegyesúszó váltóban a lányoknál a Mokos Csenge, Nagy Viktória, Jurányi Viktória, Szűcs Rebeka összetételű négyes szintén a 7. helyen csapott célba – tájékoztatott Rentka László csapatkísérő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában