I. Debreceni Shotokan Nemzetközi Kupa

2019.11.30. 14:38

Nemzetközi kupát rendeztek a debreceni karatésok

A 30 éves Bushido Karate SE szervezésében először rendezték meg a Debreceni Shotokan Nemzetközi Kupát az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban szombaton.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

A Kupára 317 versenyző érkezett, 29 egyesületből, mely közel félezer egyéni nevezést és 45 csapat nevezést jelentett. A házigazda szerepét a 30 éves debreceni Bushido Karate Sportegyesület vállalta, az SKS-SKDUN HUNGARY karate szövetség vezetőinek koordinálásában – számolt be a Bushido Karate SE. A rendezvény fővédnöke Dr. Papp László Debrecen Város polgármestere volt.

A versenynek három célja volt: a Bushido 30 éves jubileumának megünneplése, a határon túli testvér egyesületekkel való sportbarátság szorosabbá tétele, valamint hagyomány teremtés a debreceni shotokan versenyek megrendezésében.

Fotó: Bushido Karate Sportegyesület

A Hajdúságiak 70 fős mezőnnyel indultak, melyben a Bushido Karate SE versenyzőin kívül, a DEAC Karate UP és a Józsai SZTSE versenyzői képviselték a hazai színeket.

Érkeztek versenyzők Margittáról, Nagyszalontáról, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Egerből, Budapestről, Szerencsről, Hevesről, Érdről, Dombóvárról, de volt Iráni versenyző is. A bírói testület tagjai között köszönthettek karate szakembert többek között a Vajdaságból, Pécsről, de Londonból is.

Díszvendégek: Balázs Ákos Debrecen Város alpolgármestere, a verseny védnöke.

Majer Tamás önkormányzati képviselő, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tánckarvezetője. Shihan Juhász Ferenc 7. Dan SKS-SKDUN HUNGARY karate szövetség elnöke, Magyar Karate Szakszövetség alelnöke. Sensei Avnija Hafuzi 5. Dan IJKA karate világszövetség elnöke, IJKA Hungary Szövetség ügyvezető elnöke, Albánia tiszteletbeli konzulja.

A verseny ünnepélyes megnyitóján a telt házas stadion közösen hallgatta meg az Ismerős Arcoktól a „Nélküled” című megható dalszerzeményt, majd a vendégeket Balázs Ákos alpolgármester köszöntötte, melynek során beszédében méltatta a Sensei Őri Krisztián 3. Dan által 1989-ben alapított Bushido egyesület közösség építő szerepét Debrecenben. Ezután Majer Tamás tánckarvezető tanítványai adtak elő egy igazán harcias „botos” néptánc fellépést a Debreceni Hajdú Táncegyüttesből. A szervezők összefogva a Magyar Olimpiai Akadémia – DHSE Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztályával, a 103 Hajdú-Bihar megyei olimpikont bemutató vándorkiállítással emelték a kupa fényét. A versenyt meglátogató Becsky András Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója elégedettségének adott hangot a versenyszervezés színvonala kapcsán.

A rendezvény nem csak shotokan karate „történelmet” írt Debrecen sportéletében, hanem kifejezte azt is, hogy a Bushido Karate Sportegyesület méltó módon tölti be szerepét a Debreceni Értéktár Bizottság által létrehozott helyi értékek között, valamint a magas színvonalú verseny megszervezésével köszönte meg a Bushido egyesület, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagi forrásokkal is támogatta a kupa megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában