Labdarúgás

2019.11.25. 17:30

„Nem kérdés, rossz passzban vagyunk”

Haris Attila, a DVSC középpályása szerint az akarattal nem volt baj a Kisvárda elleni mérkőzésükön sem.

A Kisvárda elleni bajnokit sem sikerült behúznia a DVSC-nek. Az OTP Bank Liga NB I. 13. fordulójában, múlt szombaton Dajka László együtteséhez látogatott a Loki.

A hazaiak viszonylag hamar, a 13. percben vezetést szereztek Kravcsenko révén. A folytatásban próbált nyomni a Debrecen, mely mezőnyfölényben futballozott, de minden igyekezetük ellenére nem tudtak betalálni Herczeg András tanítványai, akik így 1–0-ra alulmaradtak. Hiába kezdték jól a bajnokságot a piros-fehérek, egy ideje már nem igazán jön ki a lépés Tőzséréknek, akik jelenleg 15 ponttal a kilencedikek a tabellán.

Az a kicsi plusz

– Jó lenne végre ismét egy nyertes meccsre visszatekinteni, de sajnos ezúttal is alulmaradtunk. Úgy hiszem, az akarattal nem volt baj most sem, mentünk előre, igaz, túl sok nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani, inkább meddő volt a fölényünk. Kellene egy olyan összecsapás, amely lendületet adna számunkra a téli szünet előtti időszakhoz, jó volna szépen zárni az évet – mondta el lapunknak Haris Attila, a DVSC középpályása.

A lokista azt is megosztotta, hogy természetesen keresik az okát a rosszabb teljesítményüknek, és azon vannak, hogy újra rátaláljanak a sikerhez vezető útra. – Nem kérdés, rossz passzban vagyunk, ami az egész csapatról elmondható. Érződik rajtunk az önbizalomhiány is, ez megmutatkozik a játékunkban, de akár a testbeszédünkben is. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen nincs sikerélményünk, amiből táplálkozhatnánk. Keressük az okokat, és a megoldást, közösen is szoktunk beszélgetni, illetve mindenki magában is próbálja helyre tenni a dolgokat. Hét közben, az edzéseken ugyanannyit dolgozunk, mint máskor, valami kicsi plusz mégis hiányzik, ami eddig megvolt. Bízunk benne, a szurkolóink kitartanak mellettünk ezekben a nehezebb időkben is.

„Számunkra sem könnyű ez az időszak, de hullámvölgyek minden csapat életében előfordulnak, azon vagyunk, hogy minél hamarabb kilábaljunk belőle”

– fogalmazott a labdarúgó.

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője a találkozó után érthető módon nem volt túl boldog, és úgy nyilatkozott, lehet, hogy át kell értékelniük a céljaikat.

A DVSC-re a héten újabb idegenbeli túra vár, szombaton 15.45 órától az újonc Zalaegerszeg otthonában vendégszerepelnek a cívisvárosiak.

HBN

Ezek is érdekelhetik