röplabda

2019.11.10. 18:42

Megszerezte első élvonalbeli győzelmét a DSZC-Eötvös DSE

A DSZC-Eötvös DSE az élvonalbeli női röplabda bajnokság szombati játéknapján azt a Gödöllői Röplabda Clubot fogadta, amely a közelmúltban az Extraliga meghatározó csapata volt.

Az idei kiírásban is szépen gyűjtögette a játszmákat Szabados István edző csapata, amely a szombati, cívisvárosi mérkőzésig egyedül a Szent Benedek Röplabda Akadémiától kapott ki 3-0-ra. Mindezzel együtt az idei szezon két nyeretlen együttese találkozott – kezdte beszámolóját közleményében a debreceni alakulat. A párhuzamok sorát szaporítja, hogy az NB I.-es csapatok között éppen ez a két együttes ismert arról, hogy nem foglalkoztat idegenlégiósokat, továbbá a bajnokság legfiatalabb gárdái.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, már 7-2-re is vezettek, de ekkor még nem hitték el, hogy győzhetnek. A támadójáték erőtlenné vált, átvette az irányítást a több utánpótlás válogatottat foglalkoztató Gödöllő, majd meg sem állt két nyertes szettig.

A harmadik játszmában ismét sikerült szereznie néhány pont előnyt a debreceni alakulatnak, amely erőteljesebb nyitásokkal és támadásokkal lepte meg a gödöllőieket. A szett közepén újra elhúzott a vendégcsapat, de 13-17 után magasabb fokozatra kapcsolt a DSZC-Eötvös DSE, és egy 10-1-es sorozattal szépített.

A negyedik etapban is a hajdúságiak kezdtek jobban, már 7-3-at, 17-10-et és 21-14-et is mutatott az eredményjelző, de végül csak minimális különbséggel sikerült a részgyőzelem, amely azt jelentette, hogy rövidített játékban dől el a mérkőzés sorsa. Ennek az elején ismét a Gödöllő RC jeleskedett, 3-6-nál és 5-10-nél is hazai időkérésre került sor. Majd ismét nagyot változott a játék képe és az eredmény is, hiszen előbb lefaragta a hátrányát a DSZC-Eötvös DSE, majd 15-2-re megnyerte a szettet, ezzel együtt pedig a mérkőzést is.

A helyszínen szurkolt a hazaiaknak a 92. életévében járó Polgár Sándor, a Magyar Röplabda Szövetség alapító tagja, a Tóth Árpád Gimnázium címzetes igazgatója, aki a győzelem után a csapattal ünnepelt.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE

DSZC Eötvös DSE – Gödöllői RC 3:2 (-19, -21, 19, 23, 12)

DSZC Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Ratkos Petra, Tóth Kinga, Vass Vivien, Szilágyi Csenge, Béni Kitti. Csere: Takács D Orsolya (libero), Tóth Vanessza, Molnár Vivien, Fehérvári Vivien, Kozma Kitti. Edző: Szombathy András

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb november 23-án (szombaton) 18:30-tól a Testnevelési Főiskola SE ellen játszik a DSZC Mechwart András Szakgimnáziumában.