amerikai foci

2019.11.19. 13:30

Junior Bowl: elfogytak a végére a debreceniek

A DEAC keményen küzdött, de nem sikerült megszerezni a bajnoki címet hazai pályán.

Amerikai futball. 2018 után újfent Debrecenben, ezúttal a Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezték meg a Junior Bowlt. A DEAC Gladiators ugyan keményen megküzdött azért, hogy az első vidéki bajnok legyen, de végül a Budapest Wolves hétpontos győzelmet aratott (21–14) – olvasható a deac.hu-n. A találkozón a labdát prof. dr. Jávor András, a DEAC elnöke indította útjára, ő végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást.

A vendégek számára kezdődött jobban a találkozó, két negyedet követőn már 14–7-re vezetett a Wolves. A szünet után a DEAC a vörös zónából támadhatott és Németi Somának sikerült is megfutnia a touchdownt. Ezután pedig Kunkli László egyenlített a kétpontos extrával (14–14). A Wolves-nak azonban volt válasza, és kihasználta az egyre jobban fáradó gladiátorok hibáit. A támadássorozat végén ismét Csomor ért be az end zone-ba (14–21). Úgy játszott az idővel a Wolves, ahogy akart. A Gladiators végül nem tudott egyenlíteni, így idén is ezüstéremmel zárta az U19-es bajnokságot. A Budapest Wolves pedig kilencedik alkalommal hódította el a junior bajnoki trófeát.

„Ilyen kemény és hajtós mérkőzésre számítottunk” – kezdte értékelését Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője. „Egy kicsit elfogy­tunk erőnlétben, nagyon kihajtották magukat a srácok. Lehet fogni a szezonra, a sérülésekre, de nyilván ez a másik csapatot is sújtotta. Viszont nálunk kulcsszituációkban olyan emberek hullottak ki a meccs közben is, ami az ellenfél javára döntötte a mérleg nyelvét. Nyilván győzni akartunk, ezért dolgoztunk egész évben, de szerintem bajnoki döntőt játszani akkor is kiváltság, hogyha nem nyerjük meg.”

HBN

Ezek is érdekelhetik