Kondás Elemérrel beszélgettünk

2019.11.28. 20:00

„Felküldték őket a vágóhídra, és kaptak 29 gólt”

A DEAC előnye csökkent az Ózd eredményeinek törlésével, de a döntést helyesnek véli Kondás Elemér.

20191030 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DEAC–MTK labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés az Egyetemi Sporttelepen. képen: URBIN PÉTER #13 VARJU BENEDEK #2

Fotó: Matey István

Az NB III. Keleti csoportjában az elmúlt hétvégén érdekes eredmény született: a Tállya hazai pályán 29–0-ra gyalulta le az Ózdot. A tállyaiak már az első félidőben 17 góllal vezettek, s a második játékrészre sem álltak le. Az Ózd a kialakult kilátástalan sportszakmai helyzet miatt ifistákkal, többnyire 16 éves játékosokkal állt ki.

Huszonkilenc gól

Ezt követően az MLSZ kizárta az ózdiakat a bajnokságból, az indoklás szerint: „a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételei feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá a Bozsik-programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget”.

A borsodiak eredményeit tehát törölték, így a DEAC őszi, 4–0-s győzelmét is ellenük.

– Az előttünk álló, listavezető Füzesgyarmat szintén legyőzte őket, de közvetlen riválisaink közül a Cegléd, a Jászberény és a Tiszaújváros ikszelt velük – mondta az egyetemi együttes vezetőedzője, Kondás Elemér. – Ezáltal ezek a gárdák most közelebb kerültek hozzánk. Hátrányosan érintett bennünket a döntés, és elvették a gólszerzőinktől a találatokat.

„Ennek ellenére azt mondom, semmi értelme nem volt annak, hogy gyerekeket játszattak a felnőttek között: felküldték őket a vágóhídra, és kaptak 29 gólt. Ennek nem volt sportértéke.”

Most, hogy megsemmisítették az ózdiak eredményeit, ismét mi vagyunk a leggólerősebb csapat a mezőnyben. Úgy vélem, jogos volt az Ózd kizárása, nem lett volna tiszta így folytatni a pontvadászatot, hogy gyerekek szerepelnek náluk – fogalmazott a tréner.

A DEAC vasárnap 13 órától éppen a „29 gólos” Tállya SE-t fogadja az Egyetemi Sporttelepen.

Kitűnő körülmények

– Szeretnénk az utolsó idei fordulóban is győzni, azzal szépen zárhatnánk ezt a félévet, s így lenne kerek a szereplésünk. Ha sikerülne nyernünk, akkor a DEAC kis híján 75 százalékosan teljesítene az ősszel. Akkor elégedettek lehetnénk, a második helyen fordulhatunk, és nem szakadnánk le az éllovastól, emellett a Magyar Kupában is szépen szerepeltünk. Nyilván az első fordulóban nehezebben ment, voltak kondicionális problémáink, de idővel összeálltunk.

„Amikor elkezdtük a munkát a nyáron, maximálisan beleálltunk. Mondtam a srácoknak, csak az vállalja, aki szintén ugyanígy tesz.”

Az egyetemnek és a kancellár úrnak pedig köszönettel tartozunk, hogy megfelelő körülményeket biztosítanak számunkra. A fiúk fogékonyak voltak a munkára, jó volt az edzések látogatottsága, hiszen ne feledjük, amatőr labdarúgásról beszélünk! Sokan délelőtt dolgoznak, tanulnak, ám így is tudunk heti hat edzést vezényelni a társaság nagy részének. Nyilván az NB III. más jellegű feladatot ad, mint az élvonal, ennek igyekszünk eleget tenni – nyilatkozta Kondás Elemér.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában