dvsc

2019.11.03. 14:37

Ezt a meccset nem veszíthette el a Loki

A legendák köszöntése után a DVSC legyőzte a Paksot, és egyelőre nem kell hátrafelé tekintenie.

A paksi zöld-fehérek látogattak szombaton este a Nagyerdei Stadionba a bajnokság 11. fordulójában, amely találkozó ünnepi felvezetést kapott. Köszöntötték ugyanis az 1969-ben NB III.-as bajnokságot nyerő, és a hetvenkilencben az első osztályba feljutó gárda tagjait (az eseményről részletesebben a későbbiekben számolunk be).

Nem voltak topon

A létesítmény VIP-termében a köszöntők elhangzása után egyöntetű volt a vélekedés, hogy a tolnai gárdát mindenképpen két vállra kell fektetnie a Debrecennek, ugyanis az utóbbi hat találkozóból ötöt elvesztett a hajdúsági gárda. Az is reményt adhatott a sikerhez, hogy a Paks ugyancsak nincs a topon, mint másnap kiderült, a cívisvárosi vereség Szivics Tomiszláv edző állásába is került, ugyanis vasárnap menesztették.

A meccsre egyébként rossz időben, szakadó esőben került sor, ez nyilván nem segítette elő a látványos futball kialakulását.

Az elején a debreceniek birtokolták a labdát, Herczeg András együttese volt a kezdeményezőbb, ám nagyobb helyzet nem alakult ki.

A hazaiak vezető góljára a 26. percig kellett várni, ekkor Bényeit buktatták a tizenhatoson belül, jöhetett a büntető. A labda mögé Szécsi Márk állt, akinek lövését kiütötte a kapus, éppen az ítéletvégrehajtó elé, aki a hálóba fejelt.

Nem sokkal később már kettővel mentek a házigazdák, egy lendületes támadás végén Szécsi bal oldali beadását Kusnyír Erik fejelte a hálóba szép mozdulattal.

Úgy tűnt, nem okoz gondot a paksiak legyőzése a Lokinak, amely ha nem is sziporkázva, de jobban játszott ellenfelénél. A fordulás után a lesérülő Bényeit Kundrák Norbert váltotta, aki pár minutummal később egy kapu előtti kavarodás után megszerezte a DVSC harmadik, saját maga támadó első NB I.-es gólját.

A három találaton túl is lőhetett volna még gólt a Debrecen, ehelyett szűk tíz perccel a vége előtt Böde Dániel szépített, de a hazai győzelem már nem forgott veszélyben.

A Loki ezzel fellépett a tabellán a hatodik pozícióba. A hajdúságiak legközelebb jövő vasárnap játszanak, ugyancsak a Nagyerdőn. A rangadón 17.15-től a nagy rivális Ferencváros lesz Nagy Sándorék vendége.

TN

DVSC-Paksi FC 3–1 (2-0)

Nagyerdei Stadion, 2650 néző. Vezette: Csonka B. (Buzás, Vígh-Tarsony)

DVSC: Nagy S. – Bényei (Kundrák, 57.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Csősz, Haris – Szécsi (Pintér, 77.), Trujics, Adeniji (Szatmári, 88.)

Paks: Rácz – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. (Bor, 83.) – Windecker, Simon (Balogh B., 46.), Papp K. – Könyves, Böde, Hahn

Gól: 1-0 Szécsi (28.), 2-0 Kusnyír (33.), 3-0 Kundrák (60.), 3-1 Böde (81.)

Sárga lap: Windecker (12.), Simon (39.), Kinyik (86.), Osváth (93.)

 

Ezek is érdekelhetik