deac

2019.10.02. 13:21

Újabb nehéz meccs előtt a debreceni jégkorongozók

Nem lesz könnyű helyzetben szerdán este a DEAC, sok játékos hiányzik a csapatból.

Fotó: Molnár Péter

A szezonban először találkozott a DEAC és a Sport Club Csíkszereda; a felek hétfő esti összecsapása után a vendégek örülhettek, ugyanis 6–3-ra tudtak nyerni a Debreceni Jégcsarnokban. Az előjelek nem voltak kedvezőek a cívisvárosiak számára: az eddig hiányzó Kozma ugyan játékra jelentkezett, viszont a lábadozó Hári személyében egy komoly játékintelligenciával megáldott játékost veszítettek, ráadásul a találkozó előtt kiderült, hogy Piatak is kidőlt a sorból – számolt be róla a klub honlapja.

Pedig jól indult

A mérkőzés első perceiben a vendégcsapat megpróbálta lerohanni a DEAC-ot, letámadtak, erősen nyomtak, bőven volt dolga a hazai védelemnek, Hetényi Zoltán vezetésével azonban remekül állták a sarat. Mintegy másfél perc múltán szabadultunk ki egy kicsit, gyors ellenakciót vezettek az egyetemisták, de Molnár Dávid lövését Samankov hárította. Tovább támadott a Csíkszereda, a debreceni együttes pedig kontrákra rendezkedett be. A hatodik percben a szeredai harmadban folyt a játék, Markov tüzelt váratlanul a kékről, Mazzag belepiszkált a korong útjába, Samankov nem tudott hárítani. Újabb hat minutummal később egy gyors hazai akció végén Sági remek passzát Izacky vágta be. Nem sokáig tartott a kétgólos debreceni vezetés; 15.31-nél Brophey palánkról visszacsorgó korongját a vasnál egyedül álldogáló Shalla kotorta be, sőt, nem sokkal rá már egyenlő volt az állás. A harmad hajrájában Sági nagy passzt kapott Izacky-tól, köszönte szépen és bevarrta, egygólos vezetéssel mentek el szünetre David Musial tanítványai.

A második játékrészben némileg csökkent az iram, a gólok sem potyogtak úgy, mint az előző harmadban, csupán a vendégek szereztek egy találatot. A zárófelvonás rémálomszerűen alakult a DEAC számára. A csíkiek háromszor is eredményesek tudtak lenni, ezzel bebiztosítva sikerüket.

Nehéz így

„Ezt a találkozót egy kicsit az Újpest elleni meccshez tudnám hasonlítani; jó kezdés után kissé megremegtünk,és ebből gólokat kaptunk. Pozitív fejlemény volt, hogy a második találatuk után rögtön jött a válasz, így 3–2-re tudtunk vezetni. Ki kell emelni azt is, hogy a mai mérkőzésről hiányzott két légiós játékosunk, Daloga és Piatak, Hári sérült, Sándor Flórián pedig a meccs közben rosszul lett, így öt hátvéddel kellett játszanunk. Ez természetesen nem kifogás, de azért nagyon nehéz ilyen körülmények között teljesíteni. Nem lesz könnyű a folytatás, de megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat és meglátjuk, hogy mire lesz elég” – értékelt David Musial vezetőedző.

A Debrecen nincs könnyű helyzetben, de muszáj szerdán is mindent beleadniuk Ságiéknak, hiszen 18.30-tól a nagyon komoly játékerőt képviselő FTC-Telekom csapatát látják vendégül.

A debreceni szakvezetés fő feladata most az, hogy lelket öntsön az érthetően csalódott játékosokba, hogy visszatérjen a hitük, és legyen erejük szembeszállni a Fradi félelmetes gépezetével.

A Ferencváros vasárnap este a Pesterzsébet Jégcsarnokban fogadta a Dunaújvárosi Acélbikák alakulatát, melytől 3–1-es vereséget szenvedett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában