kosárlabda

2019.10.12. 20:31

DEAC: akadozott a gépezet, de aztán szép lett a vége

Harmadik mérkőzésüket is behúzták Kovács Adrián tanítványai, akik ezúttal a Sopront verték 87–71-re.

Fotó: Kiss Annamarie

Teljesen megtelt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok szombaton délután, sokan voltak kíváncsiak a DEAC Sopron elleni mérkőzésére. Jól indult az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 2019/20-as szezonja Kovács Adrián együttese számára, a debreceniek első két találkozójukat megnyerték az új idényben. A soproniak egy győzelemmel és egy vereséggel a hátuk mögött látogattak a Nagyerdőre.

Kiélezett csatát hozott az első negyed, próbáltak dominálni a cívisvárosiak, azonban a vendégek sem hagyták magukat leszakítani. A kezdeti hazai fölény után átvette a vezetést a Sopron, de ez nem tartott sokáig, az első tíz perc végén 19–18-at mutatott az eredményjelző.

A következő etap eleje Sabáli Balázs tanítványaié volt, kezdtek meglépni a kék mezesek, 26–21-re ment a Sopron, ám a DEAC gyorsan reagált, sikerült ledolgozni a hátrányt, időt is kért Sabáli mester. Manigat egyenlített, 28–28, ám a vezetést nem tudták magukhoz ragadni Polyákék, négy minutummal a félidő előtt öt pontos fórban voltak a soproniak (33–28). A debreceni drukkereken semmi sem múlott, nagy lelkesedéssel buzdították kedvenceiket, szinte belehajszolták őket a pontos dobásokba. Vészesen fogytak a másodpercek, Boriszov indult meg a palánk felé, a támadást Armwood fejezte be eredményesen. Utána ismét Boriszov került a középpontba, előbb kiharcolt egy faultot, majd két sikeres büntetődobással 41–38-ra alakította az állást.

A végén megléptek

A folytatásban is kiegyenlített játék folyt a parketten, a 24. percben ismét a vendégek kerültek fórba, 44–43. A forgatókönyv ezt követően hasonlóan alakult a korábbiakhoz, a negyed végét újfent megnyomta a DEAC, mely így előnyből várhatta a záró felvonást (63–60).

Carter két büntetője után már csak egy volt közte, ám ezúttal úgy tűnt, elfogyott a kékek lendülete, a debreceniek ellenben elkapták a fonalat, egyre nyugodtabbak lehettek Bognárék, hiszen öt perccel a vége előtt 75–63 díszelgett a csarnok kijelzőjén. A végére is lendületben maradtak Harrisonék, 87–71-nél pörgött le a számláló, és megérdemelten szólt a vastaps a Debrecennek.

HBN

DEAC – Sopron KC 87-71 (19-18, 22-20, 22-22, 24-11)

Debrecen, 1200 néző. V: Tőzsér, Frányó, Goda

DEAC: Costa 7/3, Manigat 12/6, HARRISON 17/9, ARMWOOD 11, TÓTH 16. Csere: BORISZOV 19, Polyák 3/3, Bognár 2. Edző: Kovács Adrián

Sopron: Thompson 5/3, Supola 8, Jones 14, RIVERS 16/6, CARTER 17. Csere: Pitts 9, Takács N. 2, Molnár M. Edző: Bors Miklós

Kovács Adrián: Nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, a harmadik negyedig enerváltan játszottunk, rengeteg második esélyt engedtünk az ellenfelünknek. A Sopron két hátvédén való védekezésünk előtt emelem a kalapom, de ezen kívül nem mindig azt csináltuk, amit megbeszéltünk. A végére agresszívabban kezdtünk védekezni, ami gyorsabb, és effektívebb támadásokhoz vezetett, így sikerült nyernünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában