vívás

2019.09.21. 12:27

Taroltak a Kálmán nővérek

Kálmán Gyöngyvér aranyérmes lett, Kálmán Zille pedig bronzérmet nyert az idei év első válogatóversenyén női párbajtőrvívásban. Az Interfencing Debrecen SC sportolói ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták.

Fotó: Interfencing DSC

A Kálmán nővérek szinte állva hagyták a mezőnyt az idei év első válogatóversenyén. Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással, veretlenül nyerte meg a viadalt. Húga, a két évvel fiatalabb Zille is megmutatta oroszlánkörmeit, csak az elődöntőben tudták megállítani – írja közleményében az Interfencing Debrecen SC.

Nyisztor-Csáki Sándor, a lányok edzője elmondta, hogy ritka az ilyen teljesítmény. „Gyöngyvér utoljára törpici korosztályban hozta ilyen stabilan a versenyeit, de úgy látszik, hasznos számára a közös munka. Nagyon örülök a teljesítményének. Zillének is én adtam fegyvert a kezébe, ezután hosszú ideig nem én dolgoztam vele. Január óta vagyok újra az edzője. Ezen időszak alatt hatalmasat fejlődött mind vívástudásban, mind az edzéshez való hozzáállásban. Nem véletlen, hogy dobogóra állhatott. Külön öröm számunkra, hogy nem kell a mai divatos trendeket követnünk. Az eredmény hajkurászása közben sok egyesület kényszerül idegenlégiósok bevetésére. Ezzel szemben mi a nevelést tartjuk szem előtt, hiszünk a debreceni és környékbeli gyerekekben.”

Fotó: Interfencing DSC

A debreceni vívók kardmestere, egyben az Interfencing Debrecen alelnöke, Dávid László is a jó hangulatban és a profi szakmai szemléletben látja a sikerek kulcsát: „Büszke vagyok arra, hogy a két éve tett ígéretünket be tudjuk tartani. Azért hoztuk létre az egyesületet, hogy a debrecenieknek is legyen lehetősége a legmagasabb színvonalon vívni. Jelenleg két fegyvernemben is a magyar élvonal tagjai vagyunk. A titkunk a szakmailag felkészült edzőkben és a remek hangulatban rejlik. Mi a klubnál a szakemberek tudásában és a sportolóink hozzáállásában hiszünk. Itt az újabb bizonyíték, hogy jó úton haladunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában