ökölvívás

2019.09.06. 14:27

Már nem veszi fel a kesztyűt Varga Miklós

A hajdúsámsoni olimpikon ökölvívó felhagyott pályafutásával, és tűzoltóként dolgozik.

Fotó: Napló-archívum

Egy korszak véget ért egy ideje a Hajdúsámsoni Harangi SE életében, ugyanis a bokszklub egyik húzóneve, Varga Miklós bő két éve úgy döntött, felhagy az ökölvívással.

A kétszeres olimpiai résztvevő, kétszeres Eb-bronzérmes, sokszoros magyar bajnok sportoló augusztus végén töltötte be a 32. életévét. Miklós jelenleg tűzoltóként dolgozik, emellett pedig a családjára koncentrál. A bunyóval csak külső szemlélőként van kapcsolata.

Jön a gyerek

– A 2016-os magyar bajnokság nem úgy alakult, ahogyan arra számítottunk – nyilatkozta lapunknak Varga. – Egy ki-ki mérkőzésen kikaptam egy nyíregyházi sráctól, Kovács Ricsitől. Valóban szoros meccs volt, nekem is adhatták volna a bírók, és neki is. Tehát nem azt akarom mondani, úgy kaptam ki tőle, hogy valójában nem vert meg. Idő közben 32 lettem, a privát életemet is szeretném alakítani most már. Korábban mindig az volt, hogy majd a következő meccs, majd az azt követő, tehát ebből álltak a napjaim. Nem azt mondom, hogy kiöregedtem, de éreztem, a fiatalokkal már nem tudom felvenni a versenyt, több pihenésre van szüksége a testemnek. Mindig csak versenyeztünk, nem volt valódi felkészülésünk, alapozásunk, nem volt felépítve az ember egy-egy tornára – fogalmazott a bokszoló, aki nincs híján most sem a mozgásnak.

Miklós most már a civil életébe fektet energiát
Fotó: Varga Miklós

– Tűzoltóként dolgozom a reptéren, reggeltől estig megyünk, most az jelenti a sportot. A boksz természetesen hiányzik, az edzések, de a versenyzés egyáltalán nem – mondta Miklós, aki az elmúlt év végén majdnem elcsábult a sportága iránt. – Volt egy fellángolás az egyik verseny előtt, gondoltam rá, hogy el kellene indulnom mégis. De aztán arra jutottam, hogy mégis csak harminc fölött vagyok, itt van a családom, jön a gyerek, és megvan a karrierem a tűzoltóságnál. A biztosat a bizonytalanért már nem akartam feladni, ezért újra félretettem a bokszot – mesélte az egykori öklöző.

Varga azt is elmondta, nem valószínű, hogy edzősködésre adja a fejét a jövőben.

– Szerintem a leendő saját gyermekemnek sem tudok majd erélyes utasítást adni, nemhogy egy versenyzőnek. Nem vagyok az a típus, nem tudom magam elképzelni ebben a szerepben. A bokszban történteket továbbra is figyelemmel kísérem, képben vagyok ilyen szempontból.

TN

Borítókép: A hajdúsámsoni ökölvívó korábban több Bocskai emlékversenyen is remekelt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában