DEAC

2019.09.05. 14:34

Két harmadon át állták a sarat a debreceni jégkorongozók

Kecskeméti Áron másodedző szerint óriási fegyvertény, hogy egyenrangú partnerei tudtak lenni a Miskolcnak.

Fotó: Deac.hu

Telt ház fogadta a pályára lépő csapatokat szerdán este a Debreceni Jégcsarnokban; nem is csoda a nagy érdeklődés, hiszen a DEAC vendége a Tipsport Ligás DVTK Jegesmedvék együttese volt.

Az első harmadot nagy iramban kezdték a Jegesmedvék, de a DEAC átvette a tempót, egyik gárda sem tudott tartós fölényt kiharcolni. Az 5. percben Sági lövése kipattant Adorjánról, Izacky pedig ismét jókor volt jó helyen. Kevéssel a dudaszó előtt egyenlítettek a vendégek, Vandane nagy lövése nyomán a korong egy hazai ütőn változtatott irányt és a felső sarokba vágódott. A következő játékrész remekül alakult: Piatak átadásával Hári lépett ki és pontosan lőtte ki a felső sarkot. A 9. percben Novotny csapott le villámgyorsan a korongra és alsó sarokba helyezte. Az utolsó húsz percben eldöntötte a meccset a DVTK.

A cívisvárosiak ugyan 6–3-ra kikaptak a felkészülés mérkőzésen, de az eredmény ellenére két harmadon keresztül csaknem egyenrangú ellenfelei voltak a miskolciaknak.

A klub honlapjának Kecskeméti Áron másodedző nyilatkozott: „Ez tipikusan olyan eset volt, amikor az egyik szemünk sír, a másik meg nevet. Okkal örülhetünk, mivel óriási fegyvertény az, hogy két harmadon át partnerei tudtunk lenni egy Extraligás csapatnak, sőt két góllal vezettünk is ellenük. Nyilván szomorkodunk amiatt, hogy az utolsó harmad 0–5-ös eredménnyel zárult, ebben a saját hibáink is szerepet játszottak. Viszont jelenleg még egy felkészülési folyamatban vagyunk. El fogjuk érni, hogy a bajnoki szezon során három harmadon keresztül azt a hokit láthassuk, amit most az első két játékrészben. Büszkék lehetünk a csapatunkra”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában