eredményes kezelés

2019.08.23. 16:40

Vietorisz Áron azt üzente: győztem!

A DLA egykori játékosának édesapja nyílt levelet juttatott el a dvsc.hu-nak.

Fotó: Molnár Péter

A Napló is foglakozott a szomorú hírrel év elején, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es korosztályának korábbi játékosa, Vietorisz Áron súlyos beteg lett, leukémiát diagnosztizáltak nála.

Jó hírek

Vietorisz Áron nagyon nehéz időszakon van túl, de a kezelések eredményre vezettek. A kisfiú édesapja, Vietorisz József most nyílt levelet juttatott el a portálhoz, amelyet most mi is változtatás nélkül közlünk.

„Sziasztok!

Szeretném megköszönni mindenkinek még egyszer azt az óriási összefogást és szeretetet, ami Áron és a családunk felé irányult. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki segített. Családjaink, barátaink, ismerőseink, az egész labdarúgó-társadalom és kedves ismeretlenek, akik adományoztatok: köszönjük!

Ismerjétek meg Áront és az elmúlt 7 hónap történetét.

Áron 5 éves kora óta rúgja a bőrt. A Loki Focisuliban kezdte pályafutását, onnan került a DSI-hez, majd 11 évesen a DVSC-DLA labdarúgója lett. U13-as futsal magyar bajnokságot nyert az akadémiával, többször jutalmazták tornákon tehetségét.

Tavaly nyáron elkerült a Főnix Gold FC-hez Székesfehérvárra. Ott hamar befogadták jó természete miatt. Ahogy már korábban írtuk, novemberben kezdődött a betegeskedés. Többször panaszkodott fáradtságra, kimerültségre, de az edzéseket és meccseket az ő szorgalmának megfelelően mindig végigdolgozta.

Tudjátok Ő egy intelligens, okos, fortélyos, zsivány kis srác és így kezelte magában a leukémiát is. Bármit kellett tenni a kezelések során Ő mindig ennyit mondott: „oké csináljuk!”

Debrecenben kezdték el kezelni, de átmentünk Miskolcra. Ott a legnagyobb odafigyeléssel bántak vele, majd kiderült, hogy elkerülhetetlen a transzplantáció (itt szeretnék köszönetet mondani a miskolci Gyermek Hematológián dolgozó orvosoknak és nővéreknek, akik nap mint nap megküzdenek a gyerekekért)!

Mivel Áron a leukémiának egy nagyon ritka, kevert sejtes fajtájával fertőződött, így a legmagasabb kemoterápiás kezelést kapta és utána transzplantálták. Áprilisban kiderült a testvéréről, hogy jó donornak. Akkor éreztünk először egy kis megkönnyebbülést! Bence is nagy hős, mivel egy 2 hetes kórházban eltöltött idő alatt, egy ferezises eljárással levették az egészséges sejtjeit.

Nagyon aggódtunk a transzplantáció miatt, de Áron azt is jól viselte. Már itthon vagyunk az általatok megszépült és steril lakásunkban! Sokat sétálunk, kerékpározunk és várjuk a jövő nyarat, hogy pecázni tudjunk menni!

Áron itthon szeretné folytatni az ÉLETÉT.

Most az izomzat újra építése, immunrendszer beállítása és a rehabilitáció hónapjai következnek! A 7 hónap küzdelem meglátszik rajta, de nagyon erős srác és már alig várja, hogy behúzza bőrbe az ellenfeleit!

Ölelés Mindenkinek!

Vietorisz József”

HBN

Borítókép: a jótékonysági focigálán a család Kowalskyval

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában