búvárúszás

2019.08.06. 14:19

Remegő lábbal állt a rajtkőre, világbajnok lett

Kókai Dávid bevallotta, csak nagyon merész álmaiban szerepelt olyan eredménylista, amit elértek tanítványai.

Fotó: Debreceni Búvárklub

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a Debreceni Búvárklub versenyzői a 16. CMAS Uszonyosúszó Junior Világbajnokságon, az egyiptomi Sarm es-Sejk városában.

A minden előzetes várakozást felülmúló szereplésben Linzenbold Zsófia okozta a legkellemesebb meglepetést, aki ifjúsági kora ellenére, a mezőny egyik legfiatalabb tagjaként nagyon szoros versenyben junior világbajnoki címet szerzett az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban.

Emellett szerzett még egy bravúros egyéni bronzérmet a 100 méteres távon, valamint tagja volt az ezüstérmes 4x100-as mix, valamint a 3. helyen végzett 4x100-as női felszíni váltónak is, így összességében négy éremmel zárta élete első világversenyét, a 14 fős magyar csapat legeredményesebb tagjaként.

– Nagy izgalommal vágtam neki a versenynek, nem igazán tudtam, hol lehet a helyem ebben a mezőnyben. Az első napon szerzett érmek megnyugtattak, ettől függetlenül nehezen tudtam hova tenni, amikor első idővel kerültem az 50 méteres döntőbe.

„Bevallom, remegő lábbal álltam a rajtkőre, de szerencsére sikerült végrehajtanom mindent, amit év közben gyakoroltunk, mind az úszott időmnek, mind az aranyéremnek nagyon örülök”

– értékelt szerényen Linzenbold Zsófia.

Fotó: Debreceni Búvárklub

Érett versenyzés

Kiss Blanka remek egyéni csúcsot úszva lett bronzérmes a 400 méteres búvárúszásban, valamint csapattársa mellett szintén tagja volt az érmet szerző női felszíni váltónak, így két bronzéremmel zárta az idei vb-t.

Újoncként szerepelt a fiúk mezőnyében a még szintén csak ifjúsági korú Pázmányi Sándor, aki vaskos egyéni csúccsal az előkelő 5. helyen végzett a 800 méteres felszíni úszásban, valamint döntőt úszhatott a 400 méteres távon is.

Balról jobbra: Linzenbold Zsófia, Kókai Dávid és Kiss Blanka | Fotó: Debreceni Búvárklub

A debreceniek edzője, Kókai Dávid szerint kitettek magukért versenyzői.

„Csak nagyon merész álmaimban szerepelt ilyen eredménylista, kitettek magukért a versenyzőink.”

Zsófia négy érme önmagáért beszél, az 50 méteren mutatott, rendkívül érett versenyzése kimagaslott a mezőnyből, hiszen 15 éves kora ellenére maga mögé utasította többszörös világ-, és Európa-bajnok orosz riválisát is. Blanka és Sándor is nagy egyéni csúcsokat úsztak, mindketten túlszárnyalták az előzetes várakozásokat, utóbbinak ráadásul még két további éve is lesz ebben a korosztályban – mondta el a Debreceni Búvárklub uszonyos szakosztályának vezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában