DVSC

2019.08.02. 15:09

Kamatoztatni szeretnék az El-tapasztalatokat a lokisták

Varga Kevin nem tud külföldi érdeklődésről, csak a Loki sikeressége érdekli.

Fotó: Molnár Péter

Egy feledhetetlen hangulatú mérkőzésen ért véget a DVSC Európa-liga-kalandja, annak ellenére, hogy a debreceniek 4–1-es vereséget szenvedtek az olasz Torino FC-től, felállva tapsolta meg őket 15 ezer ember a Nagyerdei Stadionban. Nyilván minden szurkoló tisztában volt a sorsolás pillanatában azzal, hogy a Serie A-ban szereplő ellenfél „más kávéház”, s ezt csak megerősítette a 3–0-s talján sikerrel végződött első meccs is.

A lokisták azzal a céllal futottak ki a zsúfolt lelátók elé, hogy kiszolgálják a közönségüket.

Ennyi a különbség

– Három gólos hátrányban kezdtük a mérkőzést, vagyis nagy csodát kellett volna tennünk ahhoz, hogy továbbjutásról beszélhessünk – nyilatkozta a Naplónak Varga Kevin, aki gólpasszt adott Haruna Garbának. – Szerettünk volna élvezetes mérkőzést játszani, és próbáltunk szoros eredményt elérni. Ennek érdekében ezúttal támadóbb felállásban futballoztunk az előző hetihez képest, mindenképpen gólt akartunk szerezni. Sajnos az első félidőben ez nem jött be, mert ők szereztek két találatot. A szünetben Herczeg András rendet tett a fejekben, elmondta többek között, hogy mindenképpen gólt kell lőnünk, hiszen kint van tizenötezer ember, akiket ki kell szolgálnunk. A második játékrészben már jobb volt a támadó játékunk, sikerült is betalálnunk. Mentünk tovább előre, emiatt nagy területek maradtak a torinóiaknak, akik ezt még kétszer kihasználták. Úgy vélem, mindkét meccs eredménye tükrözi a csapatok közti különbséget – vallotta meg a középpályás.

A három gólos vereség ellenére a drukkerek értékelték a cívisvárosiak igyekezetét, kitűnő atmoszférát teremtve a stadionban.

– Akik ismerik a mai futball erőviszonyait, nem kergettek hiú ábrándokat az esélyeket illetően. Nagy a különbség a felek között, de a párharc egyes szakaszaiban ezt el tudtuk tüntetni. Ez az eredményben nem mutatkozott meg, de az összecsapás sok pozitív élményt adott. A Kukësi és a Torino elleni mérkőzések olyan tapasztalatokkal gazdagítottak minket, amelyeket reményeim szerint a bajnokságban kamatoztathatunk. Láttuk, hogy miben kell fejlődnünk, mennyivel gyorsabbnak kell lennünk fejben és fizikálisan is – mondta a labdarúgó, aki gólokat és gólpasszt is jegyez immáron az Európa-ligában. Felmerül a kérdés, mennyire igazak azok a hírek, melyek szerint külföldről figyelik Vargát.

– Nem tudok semmilyen érdeklődésről. A DVSC játékosa vagyok, ide köt a szerződésem 2021 végéig, csak a Loki sikerei lebegnek a szemeim előtt. Jól érzem magam, itt akarok az elvártaknak megfelelően teljesíteni.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában