Atlétika

2019.08.08. 13:00

Debreceni atléták is harcolnak Norvégiában

A bennmaradás a magyar válogatott célja az atlétikai csapat Európa-bajnokság 1. ligájában.

Fotó: Nemzeti Sport

A norvégiai Sandnesben péntektől vasárnapig 11 ország 597 atlétája (312 férfi, 285 nő) áll majd rajthoz. Kámán Bálint sportszakmai igazgató szerint a csapat Európa-bajnoki rendszer átalakítása miatt meglehetősen nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást, mivel a liga első helyezettje jut fel a Szuper Ligába, míg az utolsó öt (!) helyezett a második ligába kerül.

Az ellenfelek: Belgium, Fehéroroszország, Hollandia, Írország, Litvánia, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovákia és Törökország.

A magyar csapat legjobbjai pályára lépnek, így a magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita, aki duplázni fog, a súlylökés mellett diszkoszvetésben is versenyez majd.

A magyar csapatban három debreceni atléta is szerepel: Koroknai Tibor 400 méter gáton, illetve 4X400 méteres váltóban érdekelt, Kozák Luca 100 m gáton, illetve a 4X100-asban jut szóhoz, gerelyhajításban pedig Szilágyi Réka.

MTI

A borítóképen: Kozák Luca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában