Hajóverseny és főzőcsata

2019.07.22. 07:56

Tűz és a víz találkozott Hajdúnánáson

Sárkányok a vízben, sárkányok a bográcsban – mindegyik kitűnő program volt.

Fotó: Fekete Andrea

Sárkányhajó verseny és sárkányláng főzőcsata zajlott a Hajdúnánási Gyógyfürdő fesztiválterületén, július 20-án reggel 9 órától. A rendezvényt a Dominó Diáksport Egyesület rendezte, akik egész évben koordinálják a városban működő vízisportot.

A rendezvényük célja elsősorban a közös időtöltés volt, és olyan csapatok jelentkezését várták, akik készen álltak arra, hogy barátságos bajnokságban egymás ellen versenyezzenek. Néhány évvel ezelőtt maga a sport is ezzel a céllal jelent meg hazánkban, és kiváló csapatépítő, illetve hangulatteremtő hatásáról vált híressé. A városban méltán népszerű kajak- és kenusport űzői, valamint családtagjaik szívesen mérekeztek meg a sárkányhajókban jobbnál jobb, beszédes elnevezésű csapataikkal – Nánási Lánglovagok, Tüzes Feleségek, Dragon Vagon, Tank-R, 20Cm Unbuffed, vagy a Vízválasztók – a nap folyamán. A hat csapat a Bocskai iskola szülő-nevelői, a városi tűzoltók, a feleségeik, a hajdúböszörményi tankerület dolgozói közül kerültek ki, akik páros csapatversenyben állhattak ki egymás ellen.

Fotó: Fekete Andrea

A versenyek közben a csapatok és szurkolóik a Sárkányláng Főzőcsata elnevezésű gasztronómiai programban ízletes ebédet is készíthettek a vízparton. A legjobbak kupát és emlékérmet vehettek át.

Máró Anna
Fotó: Fekete Andrea

Külön színfoltja és vendége volt a napnak Máró Anna 16 éves kajakozó, aki a Bocskai iskola egykori tanulója volt, és a legfrissebb versenyeredményével, a Csehországban megrendezett ifjúsági Eb 500 méteres számában szerzett második helyezésével örvendeztette meg városát.

Vasárnap a gyerekeké volt a főszerep a Tókörös Bajnokságon, ahol több mint 50 regisztrált versenyző mérhette össze kajaktudását.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában