360 fokos videó

2019.07.25. 17:01

Nyereg nélkül a levegőben – Felépült a nagyerdei trial pálya

Farönkökből, raklapokból és kábeldobokból épülnek a trial pályák a Ködszínháznál.

Fotó: Kiss Dóra

A Tour de Debrecen keretén belül rendezik meg július 28-án, vasárnap Debrecenben a Biketrial Magyar Kupát, mely a Bringasport Magyar Kerékpáros Szövetség kupasorozatának egyik állomása. A vasárnapi megmérettetésre a szervezők több mint 80 versenyzőt várnak, a hazai bringások mellett Romániából és Szlovákiából is érkeznek indulók. Idén a trial sulisok is próbára teszik magukat, ők azok, akik már kifejezetten edzésformában tanulhatják ezt az extrém sportot.

– Minden pályának külön bírója és segédbírója lesz, a versenyzőknek két és fél órás limitidő alatt háromszor kell körbemenniük a pályákon, egy adott szekción maximum két percet tölthetnek. Kapuk teljesítéséért kapnak pontokat, ez alapján fogjuk őket rangsorolni, tehát nem a technikát nézzük, hanem a teljesítményt – beszélt a verseny menetéről Vígh Tamás, trial verseny főszervezője.

Kicsit hosszabb

A srácok hétfőn kezdték el a pályák építését a nagyerdei Ködszínház mellett, a szekciók kábeldobokból, kékre festett raklapokból és túlnyomórészt rönkökből állnak. A pályákat nem csak a nagy és magasban történő ugrásokra hegyezték ki, technikás megoldásokra is szükség van azok teljesítéséhez, s persze jó trial bringára.

– Amikor elsőnek meglátják az emberek a biciklinket, mindig észreveszik, hogy nincs rajta nyereg, hiszen ez csak akadályozna minket a mozgásban, és plusz súlyt jelentene. Maga a bringa egy kicsit hosszabb, mint egy sima kerékpár, szélesebb a kormánya, jobban előrenyúlik a kormány stucni is, így kissé fekvőpózban vagyunk a járművön – osztott meg néhány tudnivalót a kerékpárjukról Tamás.

Vasárnap 10 órakor veszi kezdetét a viadal, s egészen este hatig lehet majd szurkolni a versenyzőknek, az esemény ingyenes.

Borítókép: Szabó Péter teszteli a pályát a vasárnapi megmérettetés előtt

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában