Uszonyosúszás

2019.07.26. 10:57

Három debreceni fiatal a világ leggyorsabb vízi mezőnyében

A Debreceni Búvárklub három versenyzője is tagja az Uszonyosúszó Junior Világbajnokságra utazó magyar csapatnak.

Fotó: Debreceni Búvárklub

Július utolsó napjaiban kezdődik az utánpótlás korú uszonyosúszók idei legrangosabb eseménye, ahová harminc ország legjobbjait várják a rendezők az egyiptomi Sharm el Sheikh városába.

A debrecenieket a korosztályában már rutinosnak számító Kiss Blanka, valamint két, még csak ifjúsági korú vb-újonc, Linzenbold Zsófia és Pázmányi Sándor képviselik az igen erősnek ígérkező nemzetközi mezőnyben – írja közleményében a Debreceni Búvárklub.

Kókai Dávid edző szerint mindhárman bizakodva várhatják a megmérettetést:

„Hárman három különböző versenykategóriában, és különböző távokon versenyeznek majd, ami igazán izgalmassá tette a felkészülésünket. Blanka búvárúszásban, Zsófia uszonyos gyorsúszásban, míg Sanyi uszonyos felszíni úszásban áll rajthoz, de mindhárman tagjai a különböző váltóknak is. Alapvető célkitűzés az egyéni csúcsok megjavítása, amivel korosztályos országos csúcsokat úszhatnak, és reményeim szerint versenyben lesznek a döntős helyezéseken kívül akár az érmekért is. A junior mezőnyt mindig nagyon nehéz előzetesen felmérni, de 2-3 érem megszerzését reális célkitűzésnek gondolom.”

A junior világbajnoki mezőny debreceni résztvevői

Név: Kiss Blanka (17)

Eredményei: 22-szeres korosztályos-, és 7-szeres felnőtt országos bajnok, junior Európa-bajnoki bronzérmes, a 100 méteres búvárúszás ifi és junior országos csúcstartója

Vb-számai: 100 és 400 méteres búvárúszás, 4x100-as uszonyos felszíni váltó

„Nagyon várom már a versenyt, az egyéni csúcsaimat állítottam a célkeresztbe. Ez lesz az utolsó junior világversenyem, bízom benne, hogy a bennem rejlő időeredményekkel idén is éremmel térhetek haza.”


Név: Linzenbold Zsófia (15)

Eredményei: 37-szeres korosztályos országos bajnok, junior világkupa-győztes

Vb-számai: 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszás, 4x50-es mix és 4x100-as uszonyos felszíni váltó

„Mindkét egyéni versenyszámomban szeretnék döntőbe kerülni, kedvező esetben akár érem közelben is lehetek, csakúgy, mint a váltó csapattársakkal. Nagyon örülök, hogy ifjúsági korúként kijutottam a junior világbajnokságra, szeretném élvezni a versenyzést, és jó időket úszni.”


Név: Pázmányi Sándor (15)

Eredményei: 38-szoros korosztályos országos bajnok, junior világkupa 4. helyezett, serdülő és ifjúsági országos csúcstartó

Vb-számai: 200, 400 és 800 méteres uszonyos felszíni úszás, 4x50-es mix uszonyos felszíni váltó

„Nagyon örültem a csapatba kerülésnek, a felkészülés során mindent megtettem, hogy újoncként jól szerepeljek a juniorok mezőnyében is. Sokat fejlődtem az utóbbi hetekben, bízom benne, hogy mindez a kinti időeredményeimen is meg fog látszani, hogy sikerül további ifi országos csúcsokat úsznom, és így a döntőkben is szerepelhetek.”

Borítókép: (Balról) Kiss Blanka, Pázmányi Sándor és Linzenbold Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában