Ökölvívás

2019.07.15. 21:27

Dolgoznak tovább, de immáron Varga nélkül

A hajdúsámsoni HISE kiváló bokszolója, az egykori olimpikon idén szögre akasztotta a kesztyűt.

Fotó: Napló archívum

Az utóbbi időben kevesebbet lehetett hallani a Harangi Imre SE-ről, és a sámsoni bokszolók elnök-vezetőedzőjéről, Máthé Attiláról. A több bajnokot is kinevelő szakember a Napló megkeresésére elmondta, ugyanolyan elánnal dolgoznak tovább az edzőteremben, mint korábban, igaz, kevesebb versenyen indítják el a bunyósaikat.

Ingyen bokszoltatták volna

– Őszintén szólva nem bízom a bokszszövetség mostani vezetésében, ezért nem szeretném tolni az ő szekerüket – mondta a tréner. – Reménykedünk benne, hogy lesz változás valamikor ezen a téren, addig is dolgozunk becsülettel. Nem az elnökkel, Erdei Zsolttal nem értek egyet elsősorban, hanem azokkal, akik körbeveszik. Nem véletlen, hogy az Európa Játékokon is rosszul szerepeltek a magyar ökölvívók. A fiatalabb sportolóinkat pedig azért is nem versenyeztetem túl sűrűn, és nem vagyunk ott mindenhol, mert nem szeretném, ha kiégnének. Felnőttként legyen eredményes egy bunyós, de serdülő korban! Ráadásul ha valaki kitűnik fiatalon, rögtön megpróbálják elcsábítani egy másik klubhoz, ehhez nem akarunk asszisztálni – jelentette ki lapunknak Máté.

Az edző elmondta, szüksége van a klubjának egy húzóemberre, akit szeretne kinevelni, miután 32 éves Varga Miklós, a korábbi olimpikon befejezte a pályafutását. – Miki a visszavonulása előtt olyanoktól kapott ki, akik valójában nem verték meg, de mégis ő jött ki vesztesként a ringből. Ha valaki megszorította, már kihozták győztesnek. Vélhetően azért, mert fiatalítani szerettek volna. Aztán szerettük volna, ha profinak áll, de úgy akarták szerződtetni, hogy az első három meccset ingyen kellett volna bokszolnia. Az egyik legjobb professzionális bunyós lehetett volna, ehelyett most tűzoltó a repülőtéren – fogalmazott Máté Attila.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában