Salakmotor

2019.07.05. 08:51

Bárány Márk bízik a magyar pálya és közönség varázsában

Helyismeretével próbálja majd ellensúlyozni a hátrányokat.

Fotó: Matey István

A kontinens legjobb fiatal vaspapucsosai gyűlnek össze a hétvégén Nagyhalászban, ugyanis szombat 16 órától a szabolcsi oválon rendezik az U21-es Európa-bajnokság egyik elődöntőjét. Hazánkat két fiatal, a debreceni születésű Bárány Márk, valamint Fazekas Dennis képviselik majd a megmérettetésen. A magyarországi verseny mellett a lengyel Grudziadz és a dán Hols városában is rendeznek selejtezőt, ahonnan a legjobbak az augusztusi rovno-i döntőbe kvalifikálják magukat.

Meglátja

A 18 fős rajtlistán tíz nemzet ifjú titánjai szerepelnek, a magyarok a legtöbbjüket ismerik, volt, akikkel éppen a nagyhalászi oválon csaptak össze korábban.

– Nagyon várom már a versenyt, mert utoljára az áprilisi magyar bajnokin motoroztam – árulta el Bárány Márk. – Korábban autó híján két viadalt is le kellett mondanunk, mára rendeződött a probléma. Sikerült szert tenni egy második motorra, ami nagy előrelépés számomra. A pályán sokat motoroztam korábban, múlt héten is tudtam tréningezni rajta. A mezőny nagy részét ismerem, jó pilótákról van szó, akik sokkal többet versenyeznek nálam. Bízom a hazai pályában és közönségben, én megpróbálok minél több pontot szerezni, aztán meglátjuk az mire lesz elég – mondta el a 20 éves salakos.

MSZ

A rajtlista

1. Artjoms Trofimovs (Lettország)

2. Jernej Hriberšek (Szlovénia)

3. Bárány Márk (Magyarország)

4. Wiktor Lampart (Lengyelország)

5. Marko Levishin (Ukrajna)

6. Richard Geyer (Németország)

7. Pavel Nagibin (Oroszország)

8. Kacper Pludra (Lengyelország)

9. Jakub Valkovic (Szlovákia)

10. Petr Chlupác (Csehország)

11. Fazekas Dennis (Magyarország)

12. Daniils Kolodinskis (Lettország)

13. Mateusz Bartkowiak (Lengyelország)

14. Jan Kvech (Csehország)

15. Nick Škorja (Szlovénia)

16. Andrei Popa (Románia)

Tartalékok

17. Mihal Danko (Szlovákia)

18. Nazar Tkacsuk (Ukrajna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában