európa-liga

2019.07.18. 22:31

A döntetlen is elég volt a Lokinak

Az első játékrészben hátrányba került a Loki, de a másodikban egyenlített az előre húzódó Szatmári.

Fotó: Kovács Péter

Megnyugtató előnnyel várhatta az FK Kukësi elleni Európa-liga-visszavágót a DVSC labdarúgó-együttese. Herczeg András tanítványai múlt csütörtökön 3–0-s győzelmet arattak az albánok ellen a Nagyerdei Stadionban. A kapott gól nélkül lehozott első mérkőzés azt jelentette: amennyiben idegenben is betalál a Loki, az gyakorlatilag „duplán ér”, hiszen attól kezdve minimum négygólos vereség jelentette volna a Debrecen vesztét.

Zsóri kezdett

A múlt héthez képest egyetlen változás történt a DVSC kezdőjében, Takács Tamás helyét Zsóri Dániel foglalta el. A debreceni szurkolók ezúttal sem hagyták magukra a csapatot, több százan kísérték el kedvenceiket.

Bár az első percben rögtön Ferenczi próbálkozott lövéssel, az eredménykényszerben lévő kék mezes albánok léptek fel támadólag. Eleinte ez csak meddő mezőnyfölényben öltött testet, az ívelések nem értek célt, sőt, Nikola Trujic előtt adódott helyzet. A 17. percben aztán góllá érett a hazai fölény: Etemi elé íveltek egy labdát a félpályáról, és ő nem is hibázott, 9 méterről a kapu jobb felső sarkába lőtt (1–0).

Nagy a helyén

Három perccel később Tőzsér Dániel tekert 18 méterről a felső lécre, de jó időre el is lőtte a puskaporát a Loki. A DVSC továbbra is védte az összesített eredményt, az albánok pedig próbálták a Debrecen kapuja elé ívelni a labdákat. A harmincötödik percben megfagyott a vendégszurkolók ereiben a vér: Rroca bombázott óriási helyzetben a kapu fölé.

A hosszabbításában majdnem kétgólos hátrányba került a DVSC, Etemi gyönyörű szólója után védett óriásit Nagy Sándor, így szerencsére maradt az egygólos debreceni hátrány a félidőre.

Gyors egyenlítés

A második játékrész csendesebben kezdődött. A Loki próbálta jobban megbecsülni a labdát, míg az albánok továbbra is az íveléseket erőltették. Az 53. percben Rama lőtt mellé csúnyán, aztán kissé a semmiből egyenlített a DVSC: Trujic bal oldali beadása eljutott Szatmári Csabáig, a bekk levette a labdát, majd higgadtan a kapu bal oldalába belsőzött (1–1).

A gól megnyugtatta a lokistákat, attól kezdve jóval magabiztosabbnak tűntek az ezúttal tiszta fehérben játszó vendégek. Az edzők elkezdték keverni a kártyákat, cserékkel frissítették csapatukat mindkét oldalon. Hiába az új játékosok, az eredmény már nem változott, így a Debrecen 4–1-es összesítéssel lépett tovább a következő körbe, s ott az olasz Torino együttese vár majd Tőzsérékre.

MSZ

FK Kukësi – DVSC 1-1 (1-0)

Elbasan Aréna, 1000 néző. Vezette: Todorov (Dojnov, Aranaszov – bolgárok)

Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku – Limaj (Musta 73.), Ethemi (Cyrbja 84.), Mussoli, Rroca – Shkurtaj (Lulaj 61.), Rama

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Szécsi, Haris (Damásdi 90.), Varga, Trujic (Csősz 83.) – Zsóri (Garba 66.)

Gól: 1-0 Ethemi (17.), 1-1 Szatmári (58.)

Sárga lap: Tequja (19.), Shkurtaj (31.), Kitanovski (41.), Tőzsér (45.)

Borítókép: A Loki hazai pályán is megörvendeztette a közönséget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában