elismerés

2019.06.12. 09:57

Nemcsak a páston teljesítenek vívóink

Az Interfencing Debrecen Sport Club három vívója is kiérdemelte Magyarország Jó tanulója Jó sportolója kitüntetést.

Fotó: Interfencing DSC

Kálmán Gyöngyvér Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól és Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkártól vehette át a díjat – írja közleményében az Interfencing DSC.

Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille és Wladimír Véda Anna a vívópást mellett az iskolapadban is kiválóan teljesítenek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több, mint 650 fiatalnak adta át a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018 díjat. Közülük mintegy ötvenen hétfőn a Testnevelési Egyetemen (TE) vették át oklevelüket, köztük volt a debreceniek kiválósága Kálmán Gyöngyvér is.

Fotó: Interfencing DSC

Az MTI tájékoztatása szerint az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A MOL Alapítvány 85 ösztöndíjasa közé bekerült a debreceniek junior világbajnok vívónője Battai Sugár Katinka is, akinek ezentúl az Alapítvány állja a magyar válogatott keretedzéseire történő utazásának költségeit.

Sápi Máté, az Interfencing DSC elnöke nagyon örül a díjaknak: „Megtisztelő számunkra, hogy sportolóink teljesítményét nemcsak a versenyeken megszerzett érmekkel és kupákkal, hanem ösztöndíjakkal is elismerik. Sugár esetében kimondottan örülünk annak, hogy még több keretedzésre tud eljutni, a költségeink emelkedése nélkül. Tudomásom szerint, 2011-ben nyert utoljára debreceni vívó a MOL pályázatán. Érdekesség, hogy az akkori nyertes Leitner Dorka is Sugi mestere, Dávid László kezei alatt pallérozódott.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában